Politie Zeeland


---


O-785-2010 Ongeval door alcohol, Rilland
Op de A58 bij Rilland reed vrijdag om 22.30 uur een 39-jarige automobilist uit Stabroek (B), onder invloed van alcohol tegen een auto die voor hem reed.
Deze auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Ridderkerk, belandde daarop in de sloot. De bestuurder en een (onbekende) inzittende konden zelf uit de auto komen. Zij werden onderzocht door het ambulancepersoneel. De Belgische bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed van alcohol een ongeval had veroorzaakt. De man had bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De beide auto's raakten zwaar beschadigd.

O-786-2010 Rijden onder invloed, Goes
In de Van de Spiegelstraat in Goes werd zaterdag rond 02.00 uur een 18-jarige inwoonster van Yerseke betrapt op rijden onder invloed.
De politie zag de vrouw rijden op een bromfiets met een lekke band. Nadat zij een stopteken had gekregen werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de vrouw ongeveer 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zij moest haar rijbewijs inleveren.

W-787-2010 Auto in de sloot, Middelburg
Op de Wilgenhoekweg in Middelburg raakte vrijdag omstreeks 23.00 uur een auto in de sloot.
De bestuurder, een 20-jarige Middelburger, haalde met hoge snelheid een auto voor hem in, passeerde links een vluchtheuvel en raakte daarna de stoeprand. Vervolgens reed hij de sloot in. De bestuurder en een 23-jarige Middelburgse inzittende werden naar het ziekenhuis gebracht, zij mochten na onderzoek weer naar huis. Er werd proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag en de Middelburger, een beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had geen alcohol genuttigd.

W-788-2010 Aanhoudingen in Vlissingen
In de Walstraat / Nieuwstraat in Vlissingen werden vrijdag rond 23.00 uur drie Vlissingers in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden.
Zij hadden eerder op de avond op een terras op het Bellamypark vervelend en agressief gedrag vertoond en een van hen had een horecamedewerker verbaal bedreigd. Korte tijd later kreeg de politie de melding dat er van een gebouw in de Walstraat vier ruiten waren vernield. Daar werden de drie Vlissingers aangetroffen en bleek dat een van hen ook nog tegen een scooter had getrapt en een andere man verbaal had bedreigd. Na hun aanhouding werden zij naar Torentijd gebracht. De politie is nog bezig met het onderzoek en verzoekt de eigenaar van de omver getrapte scooter zich te melden. Ook zou de politie graag in contact komen met de bedreigde man. Zij en eventuele andere getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Vlissingen of bellen naar 0900-8844.

Z-789-2010 Getuigenoproep voor aanrijding in Goes
De politie wil graag in contact komen met de getuige die heeft gezien dat vrijdag omstreeks 10.00 uur in de Koepoort in Goes een onbekende automobilist tegen een stilstaande auto is gebotst en daarna is doorgereden.
Deze getuige had een stadswacht van de aanrijding in kennis gesteld en wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.