Politie Groningen

Zaterdag 24 april 2010

Provincie Groningen, 24-04-2010

Alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht meerdere bestuurders aangehouden, omdat zij met teveel alcohol op aan het verkeer deelnamen.

Een 30-jarige man uit Groningen reed met hoge snelheid over de Johan de Wittstraat in de stad. Agenten zagen hoe de roekeloze bestuurder bijna een tegemoetkomende fietser en bijna enkele geparkeerde autos raakte. De automobilist botste meerdere keren tegen de stoeprand. De 30-jarige had ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 38-jarige man uit Godlinze werd op de Bornholmstraat in Groningen gecontroleerd. Het was de agenten opgevallen dat de man bij het benzinestation wankel liep. Toen hij vervolgens in zijn auto stapte reed hij met hoge snelheid (boven de 120 km/u.) weg. Na een korte achtervolging kon de man worden gearresteerd. Hij bleek ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achterlaten.

Een 22-jarige man uit Winschoten werd op de Oudewerfslaan in zijn woonplaats gecontroleerd. Surveillerende agenten zagen de automobilist met hoge snelheid door de bebouwde kom rijden. Het betrof een beginnende bestuurder. Na een test bleek dat de 22-jarige een strafbaar percentage van 0,4 promille alcohol in zijn bloed had.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Dreigende man aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op het centraal station in Groningen een 43-jarige man uit Grijpskerk aangehouden. De agenten waren gealarmeerd nadat de 43-jarige bij een eetgelegenheid op het station een beeldscherm had vernield. Tevens probeerde hij een medewerker te slaan. De agenten konden de verdachte op aanwijzen van het personeel op het perron aanhouden. De arrestatie verliep niet probleemloos. De man wilde zich eerst niet overgeven aan de politie. Maar nadat de agenten dreigden peperspray in te zetten kon bij de man de handboeien worden aangeslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN Een 49-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag betrapt op winkeldiefstal en door agenten meegenomen naar het politiebureau. De man had bij een winkel aan de Herestraat cosmetica gestolen. Dit deed hij door met een aantal parfumflesjes en een broek de paskamer in te lopen. Toen hij de kamer weer uit kwam bleek dat hij de verpakkingen van de flesjes in deze broek had gestopt. De flesjes werden bij de man nadat hij was aangehouden aangetroffen. De gestolen cosmetica vertegenwoordigt een waarde van 110 euro. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens met wapen aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht op de Koninginnelaan in Stadskanaal een 22-jarige man uit Musselkanaal en een 21-jarige kompaan uit Stadskanaal aangehouden. Surveillerende agenten zagen het tweetal in een personenauto zitten. De dienders vertrouwden de situatie niet en keerden de politieauto. Op dat moment ging het tweetal er met hoge snelheid vandoor en probeerden daarbij de politie af te schudden. Toen dat niet lukte besloten de jongens het op een lopen te zetten. De agenten riepen de twee verdachten toe te blijven staan, waaraan zij gehoor geven. In de auto trof de politie een ploertendoder aan. Het wapen is in beslaggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.