Gemeente Brummen


Brandweerkorpsen Eerbeek en Brummen zoeken Nieuwe helden

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-04-2010)

Burgemeester Joosten ontving woensdag 21 april uit handen van de postcommandenten Eerbeek en Brummen de eerste flyer Nieuwe helden gezocht. Deze flyer maakt onderdeel uit van de wervingscampagne voor nieuwe brandweerlieden bij de beide korpsen in onze gemeente. Joosten prees de opzet van de campagne en hoopt dat deze veel enthousiaste kandidaten oplevert.

Bij de korpsen van Brummen en Eerbeek, die onderdeel uitmaken van brandweer IJsselstreek, is dus ruimte voor enkele nieuwe brandweervrijwilligers. Nieuwe helden dus. Vorige week startte de campagne door het overhandigen van de eerste poster aan burgemeester Niels Joosten en het verspreiden van de posters en flyers in onze gemeente. Ook zijn de brandweerlieden op 30 april aanwezig op de koninginnedagfeesten in Brummen en Eerbeek en worden bedrijven benaderd. Ook is er een speciale website in de lucht: www.ikwordheld.nl.

Waarom helden?
De brandweer zoekt 'Helden', omdat de brandweervrijwilligers in de huidige samenleving waarin iedereen het druk heeft, tijd vrij maken voor de brandweer. Omdat zij (bijna) elke week weer oefenen, naar vergaderingen komen en materieel onderhouden. Omdat zij (in sommige gemeenten) kazerne- en piketdiensten draaien en op de momenten dat iedereen ligt te slapen binnen enkele minuten op weg zijn naar een melding. Helden vanwege de inspanning en vrije tijd die zij willen investeren in de veiligheid van hun eigen dorp, wijk of regio. Zo hielpen de brandweerkorpsen afgelopen week tot in de nachtelijke uren nog mee bij de bestrijding van de grote natuurbrand in Hoog Soeren. En helden, omdat het soms spannend kan worden als ze ter plaatse komen.

Interesse? Kijk dan op www.ikwordheld.nl of bel met brandweer IJsselstreek via telefoonnummer ((0575) 59 33 00.