Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 24-04-2010

Politie arresteert Dinteloorder wegens mishandeling

DINTELOORD: De politie heeft vrijdagavond rond 18.15 uur een 43-jarige man uit Dinteloord aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een 40-jarige plaatsgenote ruw bij haar nek hebben gepakt. Aanleiding daarvoor was mogelijk een zakelijk conflict over een ruimte die de vriendin van de verdachte huurt bij het slachtoffer. De Dinteloorder werd ingesloten op het bureau; hij zegt dat hij de vrouw alleen bij haar halssjaal heeft gepakt en meegevoerd heeft. De politie stelt een onderzoek in.

Twee aanhoudingen na openlijk geweld in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Roosendaal zijn vrijdagavond kort na 21.30 uur aangehouden na openlijk geweld op de Molenstraat. Kort daarvoor raakte de broer en zus slaags met een 26-jarige man uit Oudenbosch; er vielen over en weer klappen. De verdachten hanteerden een mes, maar het bleef bij dreigen daarmee. Aanleiding zou een conflict zijn, waarbij de Oudenboscher een
familielid van de broer en zus zou lastigvallen. Het drietal kent elkaar van de straat. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie arresteert beveiliger in horecagebied Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen even na 02.00 uur een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij zou als beveiliger bij een kroeg op de Markt een 24-jarige man uit Ossendrecht hebben mishandeld. De ruzie zou zijn ontstaan toen een vriend van het slachtoffer naar buiten moest en de Ossendrechter hem wilde begeleiden. Hij zou uit het niets enkele ferme klappen hebben gekregen. De verdachte zegt dat hij juist als eerste een kap met een bierglas kreeg en zichzelf alleen maar verdedigde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VHT voert twee controles in Roosendaal uit

ROOSENDAAL: Het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft vrijdag twee controles uitgevoerd.

Op de Willem Dreesweg werd een bromfietscontrole gehouden. Tussen 15.00 uur en 17.30 werden 28 snor- en bromfietsers gecheckt. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven, omdat de voertuigen opgevoerd waren. De politie nam 1 bromfiets uit het verkeer voor technisch onderzoek. Twee bestuurders zijn doorverwezen naar Bureau Halt. De constructiesnelheid van de bromfiets waar zij op reden was dermate hoog dat zij in aanmerking kwamen voor een verwijzing naar Buro Halt.

Bij een snelheidscontrole op de Antwerpseweg werden tussen 19.00 en 22.00 uur achttien bestuurders bekeurd. Zij reden harder dan maximaal toegestane snelheid van 70 km/uur. Een automobiliste raakte haar rijbewijs kwijt, zij reed 51 km/ur te snel.

Drie bestuurders aangehouden bij alcoholcontrole op de A4

HALSTEREN: De politie heeft zaterdagmorgen tussen 00.00 en 02.00 uur drie automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. De agenten hielden een controle op de A4. De drie bestuurders bliezen 265, 375 en 430 ug/l, in alle gevallen meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurders kregen een procesverbaal en een rijverbod van diverse uren.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 24-04-2010 14:28 | © Regio Midden en West Brabant |