Politie Gelderland-Zuid


Dronken tegen boom: 915 ug/l

Groesbeek, 24-04-2010 o Vrijdagavond om 19.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Industrieweg in Groesbeek een snorfietser tegen een boom was gereden. Ongeveer 100 meter van de ongevalslocatie zagen aanrijdende politieagenten de vermoedelijke bestuurder met bebloed gezicht lopen. Hij probeerde er nog vandoor te gaan, maar werd naar de grond gewerkt en aangehouden.

Een getuige had al aan de agenten bevestigd dat de bebloede man inderdaad de bestuurder van de snorfiets was. De naar later bleek 29-jarige verdachte, uit Groesbeek, werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij door een arts onderzocht, die constateerde een hersenschudding en wat schaafwonden.

De man werkte vervolgens mee aan de onvermijdelijke ademanalyse. De uitslag was dermate hoog, namelijk 915 ug/l (220 is de wettelijk strafbare limiet), dat de agenten direct zijn rijbewijs in wilden vorderen. Die bleek hij niet bij zich en voor handen te hebben. Er wordt proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt, ook kreeg hij een rijverbod van 11 uren. Het dossier gaat naar het openbaar ministerie, waar de officier de verdere strafmaat zal bepalen. Aan het CBR wordt een mededeling gedaan betreffende de rijvaardigheid en -geschiktheid van de 29-jarige.

De Groesbeker is ter ontnuchtering ingesloten.
(08)

Laatst gewijzigd 24-04-2010 18:29 | © Regio Gelderland-Zuid |