Een doos vol kruimels van Theatercollectief PROTHEZE


Laatste voorstelling bij PodiumBloos, Breda

BREDA, 20100414 -- Je kunt een ander een spiegel voorhouden. Je kunt er ook zélf inkijken. Op 24 april neemt Theatercollectief PROTHEZE afscheid van het prachtige toneelstuk 'Een doos vol kruimels'. Deze voorstelling, een bewerking van 'The Gingerbread Lady' van Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon, gaat over Evelien de Winter en haar strijd tegen alcoholverslaving. Als Evelien de ontwenningskliniek verlaat, is ze vastbesloten haar alcoholverleden achter zich te laten en een normaal leven op te bouwen. Haar vrienden zijn net zo vastberaden haar daarbij te helpen. Als zij echter met hun eigen problemen geconfronteerd worden blijkt dat niets menselijks hen vreemd is.

`Een doos vol kruimels' confronteert ons op pijnlijke wijze met vragen als: is het egoïsme als je voor jezelf kiest? Is het onvermogen anderen te helpen de doodssteek voor vriendschap? Is onvoorwaardelijke vriendschap überhaupt mogelijk?... PROTHEZE heeft naar de antwoorden gezocht. Ze hebben in alle spiegels gekeken en vastgesteld dat de antwoorden heel dicht bij het menselijk gevoel liggen. Tussen fictie en werkelijkheid blijkt slechts een griezelig dunne scheidslijn te liggen.

Theatercollectief PROTHEZE (Promotie Theater Zevenbergen) is een klein theatergezelschap dat zich al ruim 10 jaar richt op de zogenaamde `moderne klassiekers': toneelstukken die op grond van hun thematiek, karaktertekening en vormgeving een eeuwigheidswaarde bezitten. Het gemeenschappelijke kenmerk van deze stukken is de problematiek van de mens, die zich niet thuis voelt in de hem omringende wereld. Vaak gaat het hierbij om de strijd tussen het individu en het collectief. Na de laatste voorstelling van 'Een doos vol kruimels' zal Protheze zich met volle overgave op een nieuw avontuur storten.

Data: Za 24 April
Aanvang: 20:00
Entree: ¤10
Kaarten reserveren via www.podiumbloos.nl





Ingezonden persbericht