Kunstproject 'Koninginnedag 2009 een jaar later' in Apeldoorn


Apeldoornse kunstenaars geven vorm aan de zwarte aangrijpende gebeurtenis van 30 april 2009

APELDOORN GELDERLAND, 20100414 -- Tien Apeldoornse beroepskunstenaars verzameld in Westpoint te Apeldoorn geven op 24 en 25 april 2010 individueel uiting aan de aangrijpende gebeurtenissen van die dag. Westpoint is een verzamelpunt waar 6 kunstenaars een atelier hebben, ieder geeft in zijn/haar atelier uiting aan hun gevoelens betreffende die zwarte dag voor Apeldoorn en haar bevolking.

Exposanten

Renee Krijgsman neemt deel aan het project met foto's van een dag later.

Jack Liemburg geeft uiting vanuit zijn bekende uitbundige kleurrijke schilderijen.

Emile Bruggeman betreedt het pad als surrealist met zijn indrukwekkende beelden.

Frans Polman gebruikt zijn abstractie in kleur en vorm om tot een aangrijpend beeld te komen.

Ingrid Wierts vertelt haar verhaal aan de hand van portreten.

Hanspeter Nagtegaal deelt zijn gevoelens met een 4 meter lang beeldverhaal en twee ontwerpen voor wat eventueel een monument had kunnen zijn, in ieder geval zijn visie daarop.

Tevens is onder meer te zien de dertig meter lange schildering, een gezamenlijk project van Frans Polman en Hanspeter Nagtegaal die tijdens het bezoek van Hare Majesteit is vervaardigd om te dienen als start voor een wereldrecord van 1 1/2 km. Deze is toen verder afgelast.

Op zondagmiddag zal de Apeldoorns stadsdichter Willem Bierman enige gedichten vertolken over deze zwarte dag voor Apeldoorn.

Er zullen ook vele gastexposanten aanwezig zijn, o.a Rene Ellenbroek.

Deze bijzondere gebeurtenis is te zien in Westpoint Aan de Handelstraat 2 te Apeldoorn op 24 en25 april 2010 van 13.00 uur / 17.00 uur

Hanspeter Nagtegaal
www.nagtegaal.nl