Grote belangstelling voor wielerklassieker Zuidenveldtour


180 renners gaan zaterdag 24 april van start

NIEUW AMSTERDAM, 20100414 -- Op zaterdag 24 april wordt voor de 192 keer de PWZ Zuidenveldtour verreden. Deze open klassieker over 180 km werd voor het eerst verreden in 1992. De winnaar van de eerste editie was Jeroen Blijlevens die vervolgens een succesvolle wielercarrière heeft gehad. Vervolgens hebben veel bekende renners de ronde gewonnen. Stephan de Jong en Bobbie Traksel zijn hier voorbeelden van. De laatst genoemde won dit voorjaar de herorische editie van semi klassieker Brussel Keurne Brussel.

De eerste tien edities waren omlopen van ca 35 kilometer Vanaf 2002 gaat de klassieker ook over Duits grondgebied. Het parcours is hierdoor afwisselend geworden en wordt daardoor door veel ploegen gewaardeerd. Dit blijkt ondermeer door de vele inschrijvingen waardoor de wedstrijd vaak het maximaal aantal ploegen aan de start heeft.

De start vindt plaats aan de Zijtak W.Z. in Nieuw Amsterdam. Na de start zullen de renners via Schoonebeek de landsgrens oversteken en richting het Duitse Uelsen rijden. Hier voert het over een geaccidenteerd terrein richting het Nederlande Vasse. Vervolgens rijden de renners via Duitsland en Nieuw Schoonebeek naar Nieuw Amsterdam. Na doorkomst zullen er nog een tweetal plaatselijke omlopen worden verreden. De finish is omstreeks 16.15 uur.

De wedstrijd wordt verreden onder de auspiciën van de Stichting PWZ en wordt georganiseerd door het plaatselijk wielercomité. De laatste jaren wordt er samen met de plaatselijke winkeliersvereniging enkele randactiviteiten georganiseerd. Tijdens de wielerwedstrijd is er o.a. een braderie en wordt het geheel opgeluisterd door een dweilorkest. In de plaatselijke horeca is livemuziek. Dit alles leidt hopelijk tot een sportief en gezellig wielerevenement.

PWZ Zuidenveldtour





Ingezonden persbericht