Amsterdam krijgt de eerste Augmented Reality Flashmob ter wereld


Op 24 April om exact 14 uur op de Dam in Amsterdam

DE DAM, AMSTERDAM, 20100423 -- Stel je voor dat de Dam in Amsterdam vol staat met gekke dingen die alleen jij kunt zien door de camera van jouw Android- en iPhone. Zaterdag 24 april is dit het geval. Om precies 14.00 uur wordt het Nationale Monument op de Dam omringd door digitale 3D stambeelden die je kunt zien met de Augmented Reality app. Layar. Het gerucht gaat zelfs dat de Beatles er bij zullen zijn en hun befaamde "Abbey road crossing" nabootsen.

Sander Veenhof is het creatieve brein achter dit geweldige idee. Veenhof zegt: "Elk plein in elke grote stad in de wereld kent het "human statue" fenomeen. Op de Dam in Amsterdam Darth Vader, Superman, een Gladiator en vele andere bijzondere gothic figuren zieren het straatbeeld. Maar deze zaterdag zal de Dam er heel anders uit zien. Om exact 14.00 uur zal een grote groep mensen hun Android- en iPhones in de lucht houden om via hun Layar browser screenshots te maken van deze geweldige digitale 3D stambeelden in Augmented Reality. Je kunt ook echt om de beelden heen lopen om ze van alle kanten goed te bekijken door je telefoon en de Layar browser. Wij kijken er echt naar uit om de gezichten te zien van iedereen die er geen idee van heeft wat al die mensen met hun telefoons aan het doen zijn. Het is dit weekend nog extra druk ook door de kermis voor het paleis op de dam.

Veenhof voert de Flashmob uit samen met TAB Worldmedia, een van de leading creative media die gespecialiseerd zijn in Layar concepten. Augmented Reality experts Johannes la Poutre en Remco Vroom, de oprichters van TAB Worldmedia boden direct hun tijd en expertise om het concept te realiseren. La Poutre: "toen we van dit fantastische idee hoorden waren we er direct helemaal weg van. Om zo een uniek idee te realiseren moet je wel een technisch creatieve infrastructuur neerzetten en dat is nou precies waar wij goed in zijn."

DOE MEE met de AR Flashmob op Zaterdag 24 april om 14.00 uur op de Dam in Amsterdam.
Bereid je telefoon voor: installeer de Layar Augmented Reality browser en zoek de layer "ARflashmob" in de local tab. Kies je favoriete karakter en deel je screenshots met je vrienden via Twitter, Facebook, Hyves, Mobypicture of een andere social media tool. (www.sndrv.nl/ARflashmob)





Ingezonden persbericht