Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nominaties voor de Jo Peters Poëzieprijs 2010

De Jo Peters Poëzieprijs, vernoemd naar de in 2001 overleden uitgever van de kleine maar gezaghebbende uitgeverij Herik, is een tweejaarlijkse prijs voor dichters die niet meer dan twee bundels hebben gepubliceerd. Dit jaar zal hij voor de vijfde maal uitgereikt worden.

De genomineerden zijn:

Annemieke Gerrist met 'Waar is een huis' (De Bezige Bij) Marije Langelaar met 'De Schuur in' (De Arbeiderspers) Thomas Möhlmann met 'Kranen open' (Prometheus)
Ester Naomi Perquin met 'Namens de ander' (Van Oorschot)

De jury, bestaande uit Tsead Bruinja, Marja Pruis, Wim van der Tol en Marjoleine de Vos, maakte een keuze uit zo'n tachtig dichtbundels die in de afgelopen twee jaar verschenen. Aan de prijs is de opdracht verbonden tot het schrijven van een bibliofiel uit te geven nieuwe bundel met een tiental gedichten en een geldbedrag van ¤ 4000. De winnaar zal 24 april aanstaande bekend gemaakt worden op de 'Avond van Nieuwe Poëzie' te Landgraaf, onderdeel van het Poëziefestival Landgraaf op 24 en 25 april a.s.

De Jo Peters Poëzie Prijs bestaat sinds 2002. Eerdere winnaars waren: Alfred Schaffer (2002) voor Zijn opkomst in voorstad, Hagar Peeters (2004) voor Koffers zeelucht, Jan Willem Anker voor Inzinkingen (2006) en Edwin Fagel (2008) voor Uw afwezigheid.

Stichting Jo Peters PoëziePrijs