Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 12 april 2010

De mysterieuze wereld van de nachtvlinders
Een bijzondere excursie in het Wildrijk

Nu het voorjaar op gang begint te komen zien we steeds meer vlinders. Ook 's nachts vliegen ze rond. Op zaterdag 24 april van 22.00 - 00.30 uur laat vlinderdeskundige Klaas Kaag zien dat in het Wildrijk veel nachtvlinders leven.

De nachtvlinders worden gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Ook door een geurige vruchtensiroop op een paar stammen te smeren. Nachtvlinders zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Ze hebben in tegenstelling tot dagvlinders meestal minder uitbundige kleuren. Zelfs de antennen van nachtvlinders zien er wat anders uit: draadvormig of geveerd. Deze helpen de mannetjes de geur van het vrouwtje op te vangen tijdens de voortplantingsperiode. Vlinders kunnen enorm goed ruiken. Een mannetje dat in Schagen rondvliegt kan een vrouwtje in het Wildrijk dat wil paren zonder problemen vinden.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Het Wildrijk is eenvoudig te vinden door vanaf het Noordhollandsch Kanaal richting Sint Maartenszee te rijden. Meteen links is een parkeerplaats. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland