Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 13 april 2010

MET BELGERINKEL NAAR DE WINKEL

Op zaterdag 24 april start voor het tweede jaar de campagne 'Met Belgerinkel naar de Winkel' in Hattem. Samen met winkeliers stimuleert de gemeente inwoners om met de fiets boodschappen te doen. Het is goed voor de gezondheid en - minstens zo belangrijk - het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit.

Hoe werkt de campagne?
De campagne duurt vijf weken, van 24 april tot en met 29 mei. Winkels, die aan de actie deelnemen, zijn herkenbaar aan de speciale campagneposter op het raam. Wie tijdens de campagneperiode bij deze winkels op de fiets boodschappen doet, krijgt een stempel of sticker op de spaarkaart (nieuwe kaarten zijn daar ook verkrijgbaar). Een volle spaarkaart met 8 stempels kan worden ingeleverd in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers. Tussentijds en na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken.

Mooie prijzen
Fiets en je wint altijd! is de slogan van de campagne. Door te fietsen in de campagneperiode maakt u kans op mooie (fiets)prijzen. U kunt bijvoorbeeld een boodschappenpakket t.w.v. E 50,- winnen of een fietstas en fietscomputer.

Heeft u vragen over de campagne, neem dan contact op met mevr. Rouffaer of mevr. Lokate op tel. nummer (038)-443 16 16. Kijk voor meer informatie op www.belgerinkel.nl