Ingezonden persbericht


persbericht

13 april 2010

Jarig Matangi Quartet wordt in de bloemen gezet

Het Matangi Quartet viert dit seizoen zijn 10e verjaardag en krijgt ter ere van dit jubileum een eigen tulp. Ook zal het strijkkwartet meerijden en live spelen op een praalwagen van het Bloemencorso op 24 april 2010.

Het Matangi Quartet brengt hiermee twee primeurs: voor het eerst zal een bloem worden vernoemd naar een Nederlands strijkkwartet en het is tevens de eerste keer dat een klassiek strijkkwartet live zal musiceren tijdens het bloemencorso.

Het vernoemen van bloemen is een bijzondere Nederlandse traditie. Alle leden van het Koninklijk huis hebben hun eigen bloem en beroemde sporters mogen na bijzondere prestaties vaak een bloem 'dopen' met hun naam. Ook enkele grootheden uit de klassieke muziek zoals Kathleen Ferrier en Arthur Rubinstein kregen een bloem naar zich vernoemd. Deze eer valt nu het Matangi Quartet ten deel. Veredelaar Marchel Snoek, van de firma J & P Snoek en Zn. BV uit Ens schenkt het jarige strijkkwartet een prachtige roze tulp. De tulipa Matangi zal gedoopt worden op donderdag 15 april tijdens een concert van het Matangi Quartet in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Op zaterdag 24 april zal het Matangi Quartet meerijden met het Bloemencorso op een speciale praalwagen van de gemeente Hillegom. Tijdens de rit zal Matangi live muziek spelen van hun nieuwste cd Candybox.

Het Matangi Quartet behoort tot de topensembles van de Nederlandse kamermuziek. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie zijn Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno boegbeelden van een nieuwe generatie klassieke musici. Communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig zijn veelgebruikte typeringen. Het kwartet won diverse prestigieuze prijzen waaronder de Edison Publieksprijs 2009 voor de cd Chansons d'Amour met gambist Ralph Rousseau. Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en trad onder meer op met Herman van Veen, Youp van 't Hek, Carel Kraayenhof en DJ Kypski. Met hun baanbrekende uitstapjes en muzikale avonturen slaagt Matangi erin om een nieuw publiek warm te maken voor de klassieke muziek en het strijkkwartet in het bijzonder.

Concert Matangi Quartet & doop Matangi Tulp

datum: Donderdag 15 april, 20.15 uur

locatie: Beurs van Berlage - Amsterdam

info & reserveren: www.beursvanberlage.nl / www.aub.nl

Bloemencorso 2010

datum: Zaterdag 24 april, 09.30 tot 21.00 uur

locatie: Boulevard Noordwijk (start) binnenstad Haarlem (einde)

info: www.bloemencorso.info