Ingezonden persbericht


24 en 25 april 2010

Nederlands GPdebuut Jeffrey Herlings
Na zijn fantastische optredens in de GP's van Bulgarije (zesde en derde) en Italië (zesde en tweede) zijn in Valkenswaard alle ogen gericht op Jeffrey Herlings, de op 12 september 1994 geboren KTMfabrieksrijder uit Elsendorp. Zoon van een bekende vader. Peter Herlings (53) deed in de periode 19761991 mee aan de GP's in de 500ccklasse. Hij scoorde meerdere keren WKpunten, maar reikte nimmer tot de hoge uitslagen die zijn zoon nu al in twee GP's heeft behaald. Maar meer nog dan aan zijn resultaten wordt de herinnering aan Peter Herlings levendig gehouden door veel blessures. Peter Herlings was een echte specialist van de zandbanen. Zoon Jeffrey is op 15jarige leeftijd al veel allrounder dan zijn vader ooit is geweest.
De entree van Herlings junior doet denken aan die van Dave Strijbos in 1984. In zijn eerste GP in het Italiaanse Vittorio Veneto finishte hij als zesde en vierde. Herlings deed het in zijn eerste GP dus nog net iets beter dan Strijbos 26 jaar geleden. De tweede GP van Strijbos was die van Nederland, in dat jaar verreden in Stevensbeek. Daar werd Strijbos tweede en eerste en werd zo dagwinnaar van de Grand Prix.
Mogen we een dergelijke uitslag op 25 april in Valkenswaard ook verwachten van Jeffrey Herlings? Ja, waarom niet? Herlings heeft in het Bulgaarse Sevlievo en het Italiaanse Mantova laten zien zich van geen enkele reputatie iets aan te trekken. Hij gaat gewoon zijn eigen gang, rijdt zijn eigen race en heeft lak aan wie er voor of achter hem rijdt. Aanpassingsproblemen in de voor hem toch nieuwe GPwereld kent hij in het geheel niet. Hij komt onbevangen aan de start, alsof hij al weet hoeveel GP's heeft gereden. En dat met een ongekende inzet. Na de bijna door hem gewonnen tweede manche in Mantova kwam hij totaal versleten over de finish, zo diep was hij gegaan! Commentaar van Jeffrey Herlings na de Italiaanse GP: "Een droom is vandaag waar geworden. Nog maar twee weken geleden sprak ik erover met Stefan Everts en we waren het eens dat een klassering bij de beste acht al geweldig zou zijn. En vorige week was ik vierde en nu derde."
Slechts twee keer kende de GP van Valkenswaard een Nederlandse winnaar: Dave Strijbos (125cc in 1987) en Erik Eggens (125cc in 2001). Komt er op 25 april een derde Nederlandse GPwinnaar bij?

Erelijst Jeffrey Herlings
2002 Nederlands kampioen 65cc kleine wielen (MON) 2003 Nederlands kampioen 65cc grote wielen (MON)
2004 Kampioen Regio Zuid 65cc grote wielen
Nederlands kampioen 65cc grote wielen
3e Europees kampioenschap 65cc grote wielen
2005 Kampioen Regio Zuid 85cc kleine wielen
Nederlands kampioen 85cc grote wielen
2006 4e Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen 2e Internationaal jeugdweekend Heerde
2007 2e Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen 4e Europees kampioenschap 85cc grote wielen
6e Wereldkampioenschap 85cc grote wielen
2008 Nederlands kampioen 85cc grote wielen
Duits kampioen 85cc grote wielen
Europees kampioen 85cc grote wielen
Wereldkampioen 85cc grote wielen
2009 3e Nederlands kampioenschap MX2
2e Europees kampioenschap MX2

MX2: 100%score voor wereldkampioen Marvin Musquin
Wereldkampioen MX2 Marvin Musquin is het seizoen 2010 geweldig begonnen. De 20jarige Fransman won zowel in Bulgarije als Italië beide manches en voert zodoende ongeslagen het klassement in de MX2 aan. Vorig jaar eindigde Musquin op het Eurocircuit als zevende na in de manches achtste en twaalfde te zijn geworden. Hij reed toen nog op Honda, maar stapte een paar races later over naar het fabrieksteam van KTM. Rijdend op een KTM werd hij zowel in het diepe zand van Lommel als in Lierop eerste, daarmee aantonend dat hij in de loop van het jaar erg veel had bijgeleerd over het rijden in het zand. In teambaas Stefan Everts had hij uiteraard een prima leermeester. Musquin zal het belangrijkste obstakel voor Herlings zijn in diens jacht op de GPzege in Valkenswaard. Een andere rijder met wie sterk rekening moet worden gehouden is de Duitser Ken Roczen. Een jaar geleden was hij bij aanvang van het GPseizoen nog te jong om aan de GP's deel te nemen. Nadat hij op 29 april 15 was geworden, kon hij in de vijfde GP (Portugal) zijn debuut maken en werd daar toen negende en vierde. Roczen won de Duitse GP en beëindigde het wereldkampioenschap als vijfde. Na twee wedstrijden staat de fabrieksrijder van Suzuki nu tweede in de stand na het behalen van drie tweede plaatsen en een derde stek. De Schot Shaun Simpson, die vorig jaar in Valkenswaard de eerste manche won, is iemand die ook goed kan presteren op het Eurocircuit. De Fransman Steven Frossard staat momenteel vierde in de stand; vorig jaar bakte hij er in het zand niet al te veel van. Van de vier vaste Nederlandse GPrijders zal Glenn Coldenhoff (Heesch) verstek moeten laten gaan vanwege een in Bulgarije opgelopen armblessure. Ceriel Klein Kromhof (Daarlerveen) kwam in Bulgarije ten val en liep daarbij een hersenschudding op, waardoor hij in Italië niet kon aantreden. In Valkenswaard zal hij er zeker weer bij zijn. Ook Herjan Brakke (Staphorst) moest de Italiaanse GP laten schieten vanwege een knieblessure. Met een wildcard een eenmalig GPoptreden komen in Valkenswaard verder nog Mike van den Bogaert (Den Bosch) en Michael van Wezel (Tilburg) aan de start.

MX1: KTMtweestrijd tussen Cairoli en Nagl
Drievoudig wereldkampioen Antonio Cairoli en zijn Duitse KTMteamgenoot Max Nagl delen de lakens uit in de MX1. Cairoli, overgekomen na een langjarige verbintenis met Yamaha, won de GP van Mantova. Een week eerder in Sevlievo zegevierde Nagl. Opvallend is de motor waarmee Cairoli rijdt. In de MX1klasse mag met een viertakt van maximaal 450 cc cilinderinhoud worden gereden (en daar kiest iedereen dan ook voor), Cairoli heeft gekozen voor een lichtere en beter hanteerbare 350ccKTM. Op pure snelheid moet Cairoli het afleggen tegen z'n opponenten, maar de factor snelheid speelt geen belangrijke rol op het Eurocircuit. Cairoli behaalde vorig jaar in Valkenswaard evenveel punten als winnaar Jonathan Barragan, maar omdat de Spanjaard de tweede manche won kreeg hij de dagzege toebedeeld. Nagl had een jaar geleden een offday in de Nederlandse GP, maar over het algemeen doet hij goed op Nederlandse banen.
Achter Cairoli en Nagl zit een grote groep rijders, die stuk voor stuk op een goede dag een goed resultaat kunnen behalen: de Belgen Clément Desalle, Ken de Dycker, Steve Ramon en Kevin Strijbos, de Italiaan David Philippaerts (wereldkampioen in 2008), de Spanjaard Jonathan Barragan, de Fransen Xavier Boog en Sébastien Pourcel en wellicht ook de Nieuw Zeelander Joshua Coppins, die als één van de weinigen op een tweecilinder (een Italiaanse Aprilia) rijdt.
Marc de Reuver behoort al jarenlang tot de wereldtop. Vanwege zijn kunnen heeft hij lange tijd een plekje gevonden in meerdere fabrieksteams. Dit jaar heeft de in het Belgische Lommel woonachtige Amstelvener een stapje terug moeten doen. Hij komt nu uit voor het Nederlandse team Beursfoon Suzuki. In het voorseizoen heeft De Reuver al mooie uitslagen laten zien bij meerdere internationale wedstrijden. In de beide GP's is hij echter nog niet verder gekomen dan een 14e en een 12e plaats. In de tweede manche in Bulgarije werd hij in zijn keel gestoken door een wesp en was hij gedwongen voortijdig af te stappen. In de tweede reeks in Italië slaagde hij er na een slechte start niet in bij de eerste 20 te finishen. Achter Cairoli werd De Reuver vorig jaar in de eerste manche tweede, maar ging hij in de tweede race hard onderuit. Een week later brak hij bij een trainingsongeval enkele rugwervels en moest hij bij het merendeel van de nog volgende GP's verstek laten gaan. Een De Reuver in goede doen is ook dit jaar een podiumkandidaat in Valkenswaard. Bas Verhoven (Best) behoort niet tot de vaste GPrijders, maar kon net voor de eerste GP een vrijgekomen plek in een team uit Letland innemen. Hij wist nog niet te scoren. Rob van Vijfeijken (Deurne) reed vorig jaar alle GP's en werd 26e in het WKeindklassement. Volgende week zal hij in Valkenswaard met een wildcard aantreden.

Ligging Eurocircuit
De GP motorcross van Valkenswaard wordt verreden op het Eurocircuit. De baan ligt iets ten zuiden van Valkenswaard aan de N69, de weg van Eindhoven naar Hasselt. Vanuit het noorden en oosten voert de snelste route via de A50 naar Eindhoven. Bij Eindhoven richting Maastricht aanhouden tot de afslag naar Valkenswaard (afrit 33). Vanuit het (noord)westen de A2 richting Den Bosch en Eindhoven volgen. Bij Eindhoven richting Maastricht aanhouden tot de afslag naar Valkenswaard (afrit 33). Vanuit het westen van België richting Antwerpen volgen en vervolgens de E34/A21 naar Eindhoven nemen tot de afslag naar Eersel (afrit 32). Vanuit het zuiden en oosten van België richting Hasselt gaan en dan de N74 richting Eindhoven nemen.
Adres voor navigatie: Kempervennendreef
GPScoördinaten: 51°20'2.00"N, 5°25'25.29"E

Tijdschema
Zaterdag 24 april 2010
09.2509.50 vrije training veteranen
10.0010.35 vrije training MX2
10.4511.20 vrije training MX1
13.0013.25 tijdtraining veteranen, met aansluitend starttraining 13.3514.10 prékwalificatie training MX2, met aansluitend starttraining 14.2014.55 prékwalificatie training MX1, met aansluitend starttraining 15.05 motoren veteranen in parcfermé, start verkenningsronde 15.15 start race 1 veteranen over 20 minuten plus twee ronden 15.55 motoren MX2 in parcfermé, start verkenningsronde 16.05 start kwalificatierace MX2 over 20 minuten plus twee ronden 16.45 motoren MX1 in parcfermé, start verkenningsronde 16.55 start kwalificatierace MX1 over 20 minuten plus twee ronden

Zondag 25 april 2010
08.3008.50 warmup veteranen
09.0009.20 warmup MX2
09.3009.50 warmup MX1
11.00 motoren veteranen in parcfermé, start verkenningsronde 11.10 start race 2 veteranen over 20 minuten plus twee ronden Meteen na de race is de huldiging van de nummers een, twee en drie van het dagklassement 12.00 motoren MX2 in parcfermé, start verkenningsronde 12.10 start race 1 MX2 over 35 minuten plus twee ronden 13.00 motoren MX1 in parcfermé, start verkenningsronde 13.10 start race 1 MX1 over 35 minuten plus twee ronden 14.53 motoren MX2 in parcfermé, start verkenningsronde 15.03 start race 2 MX2 over 35 minuten plus twee ronden Meteen na de race is de huldiging van de nummers een, twee en drie van het dagklassement 15.53 motoren MX1 in parcfermé, start verkenningsronde 16.03 start race 2 MX1 over 35 minuten plus twee ronden Meteen na de race is de huldiging van de nummers een, twee en drie van het dagklassement

Opzet van de wedstrijd
De klassen MX1 en MX2 kennen dezelfde wedstrijdindeling. Op zaterdag wordt aangevangen met een vrije training van 35 minuten. Daarna volgt een tijdtraining, de prekwalificatie training van 35 minuten. De hierin gerealiseerde tijden bepalen de startposities achter het starthek bij de kwalificatierace (20 minuten plus twee ronden). De startposities op zich liggen niet vast; de rijder met de snelste tijd mag als eerste een plaats achter het starthek innemen en heeft de keuze uit veertig startplaatsen. Daarna volgt nummer twee, enzovoort. De uitslag van de kwalificatierace bepaalt de startvolgorde in de beide GPmanches, die op zondag over 35 minuten plus twee ronden worden verreden. Tien minuten voor de start van elke wedstrijd dienen de motoren in het parcfermé te staan. Voorafgaand aan de wedstrijden bestaat er de mogelijkheid een verkenningsronde te rijden om te zien hoe de baan er bij ligt. Het is niet verplicht de verkenningsronde te rijden.

Puntentelling
Per manche worden punten gegeven meetellend voor het wereldkampioenschap. De nummers één tot en met twintig krijgen punten volgens onderstaand schema:
1e 25 punten 6e 15 punten 11e 10 punten 16e 5 punten
2e 22 punten 7e 14 punten 12e 9 punten 17e 4 punten
3e 20 punten 8e 13 punten 13e 8 punten 18e 3 punten
4e 18 punten 9e 12 punten 14e 7 punten 19e 2 punten
5e 16 punten 10e 11 punten 15e 6 punten 20e 1 punt

Rode nummerplaat
De leider in de strijd om de wereldtitel rijdt met een rode nummerplaat om duidelijk te maken dat hij bij aanvang van de wedstrijd de nummer één van het klassement is. In Valkenswaard rijden daarom Antonio Cairoli (MX1), Marvin Musquin (MX2) en Mats Nilsson (veteranen) met een rode nummerplaat. Tijdens de huldiging krijgt de lijstaanvoerder een rode nummerplaat uitgereikt.

Eindstand MX1 2009

1. Antonio Cairoli (I) Yamaha 561
2. Max Nagl (D) KTM 525
3. Clément Desalle (B) Honda 508
4. David Philippaerts (I) Yamaha 497
5. Ken de Dycker (B) Suzuki 495
6. Joshua Coppins (NZ) Yamaha 485
7. Tanel Leok (EST) Yamaha 395
8. Gareth Swanepoel (SA) Kawasaki 262
9. Jonathan Barragan (E) KTM 229
10. Steve Ramon (B) Suzuki 217 24. Marc de Reuver (NL) Honda 62 26. Rob van Vijfeijken (NL) Yamaha 53 59. Stuwey Reynders (NL) Suzuki 3

Eindstand MX2 2009

1. Marvin Musquin (F) Honda/KTM 540
2. Rui Gonçalves (P) KTM 500
3. Gautier Paulin (F) Kawasaki 437
4. Davide Guarneri (I) Yamaha 418
5. Ken Roczen (D) Suzuki 390
6. Steven Frossard (F) Kawasaki 332
7. Joël Roelants (B) KTM 311
8. Manuel Monni (I) Yamaha 284
9. Nicolas Aubin (F) Yamaha 256
10. Xavier Boog (F) Suzuki 253 29. Mike Kras (NL) KTM 41 30. Ceriel Klein Kromhof (NL)
KTM 40
44. Herjan Brakke (NL) Honda 7

GPkalender 2010
4 april Bulgarije Sevlievo

11 april Italië Mantova 25 april Nederland Valkenswaard 9 mei Portugal Agueda
16 mei Spanje Bellpuig
30 mei Verenigde Staten Glen Helen (Californië)
6 juni Frankrijk Saint Jean d `Angély 20 juni Duitsland Teutschenthal 27 juni Letland Kegums
4 juli Zweden Uddevalla

1 augustus België Lommel 8 augustus Tsjechië Loket
22 augustus Brazilië Campo Grande 5 september Nederland Lierop

12 september Italië Fermo

Er wordt nog gezocht naar een datum en een locatie voor de Britse GP.

Motorcross der Naties
26 september Verenigde Staten Denver

GPwinnaars in Valkenswaard
1974 250cc Sylvain Geboers (B), Suzuki 1980 500cc André Vromans (B), Yamaha
1981 125cc Marc Velkeneers (B), Yamaha 1985 500cc Dave Thorpe (GB), Honda
1987 125cc Dave Strijbos (NL), Cagiva 1989 500cc Dirk Geukens (B), Honda
1990 500cc Billy Liles (USA), Kawasaki 1991 MXdN USA (Jeff Stanton, Damon Bradshaw, Mike Kiedrowski) 1992 250cc Stefan Everts (B), Suzuki
1992 500cc Billy Liles (USA), Honda
1993 250cc Greg Albertyn (SA), Honda
1994 250cc Stefan Everts (B), Kawasaki 1995 250cc Stefan Everts (B), Kawasaki 1996 250cc Stefan Everts (B), Honda
1997 250cc Marnicq Bervoets (B), Suzuki 1998 250cc Sébastien Tortelli (F), Kawasaki 1999 250cc Marnicq Bervoets (B), Kawasaki 2000 125cc Grant Langston (SA), KTM
2000 250cc Frédéric Bolley (F), Honda 2000 500cc Marnicq Bervoets (B), Yamaha 2001 125cc Erik Eggens (NL), KTM
2001 250cc Mickaël Pichon (F), Suzuki 2001 500cc Joël Smets (B), KTM
2002 125cc Steve Ramon (B), KTM
2002 250cc Mickaël Pichon (F), Suzuki 2002 500cc Joël Smets (B), KTM
2003 125cc Steve Ramon (B), KTM
2003 MX GP Mickaël Pichon (F), Suzuki 2003 650cc Joël Smets (B), KTM
2004 MX2 Ben Townley (NZ), KTM
2004 MX1 Stefan Everts (B), Yamaha
2007 MX2 Antonio Cairoli (I), Yamaha 2007 MX1 Joshua Coppins (NZ), Yamaha 2008 MX1 Ken de Dycker (B), Suzuki
2008 MX2 Tyla Rattray (SA), KTM
2009 MX1 Jonathan Barragan (E), KTM 2009 MX2 Rui Gonçalves (P), KTM
2009 veteranen Mats Nilsson (S), Yamaha

Alle wereldkampioenen motorcross 19572009
jaar 500cc/650cc/MX3 250cc/MX GP/MX1 125cc/MX2 1957 Bill Nilsson (S)
1958 René Baeten (B)
1959 Sten Lundin (S)
1960 Bill Nilsson (S)
1961 Sten Lundin (S)
1962 Rolf Tibblin (S) Torsten Hallman (S) 1963 Rolf Tibblin (S) Torsten Hallman (S) 1964 Jeff Smith (GB) Joël Robert (B) 1965 Jeff Smith (GB) Victor Arbekov (SU) 1966 Paul Friedrichs (DDR) Torsten Hallman (S) 1967 Paul Friedrichs (DDR) Torsten Hallman (S) 1968 Paul Friedrichs (DDR) Joël Robert (B) 1969 Bengt Åberg (S) Joël Robert (B) 1970 Bengt Åberg (S) Joël Robert (B) 1971 Roger Decoster (B) Joël Robert (B) 1972 Roger Decoster (B) Joël Robert (B) 1973 Roger Decoster (B) Håkan Andersson (S) 1974 Heikki Mikkola (SF) Gennady Moisseev (SU) 1975 Roger Decoster (B) Harry Everts (B) Gaston Rahier (B) 1976 Roger Decoster (B) Heikki Mikkola (SF) Gaston Rahier (B) 1977 Heikki Mikkola (SF) Gennady Moisseev (SU) Gaston Rahier (B) 1978 Heikki Mikkola (SF) Gennady Moisseev (SU) Akira Watanabe (J) 1979 Graham Noyce (GB) Håkan Carlqvist (S) Harry Everts (B) 1980 André Malherbe (B) Georges Jobé (B) Harry Everts (B) 1981 André Malherbe (B) Neil Hudson (GB) Harry Everts (B) 1982 Brad Lackey (USA) Danny Laporte (USA) Eric Geboers (B) 1983 Håkan Carlqvist (S) Georges Jobé (B) Eric Geboers (B) 1984 André Malherbe (B) Heinz Kinigadner (A) Michele Rinaldi (I) 1985 David Thorpe (GB) Heinz Kinigadner (A) Pekka Vehkonen (SF) 1986 David Thorpe (GB) Jacky Vimond (F) Dave Strijbos (NL) 1987 Georges Jobé (B) Eric Geboers (B) John van den Berk (NL) 1988 Eric Geboers (B) John van den Berk (NL) JeanMichel Bayle (F) 1989 David Thorpe (GB) JeanMichel Bayle (F) Trampas Parker (USA) 1990 Eric Geboers (B) Alessandro Puzar (I) Donny Schmit (USA) 1991 Georges Jobé (B) Trampas Parker (USA) Stefan Everts (B) 1992 Georges Jobé (B) Donny Schmit (USA) Greg Albertyn (SA) 1993 Jacky Martens (B) Greg Albertyn (SA) Pedro Tragter (NL) 1994 Marcus Hansson (S) Greg Albertyn (SA) Bobby Moore (USA) 1995 Joël Smets (B) Stefan Everts (B) Alessandro Puzar (I) 1996 Shayne King (NZ) Stefan Everts (B) Sébastien Tortelli (F) 1997 Joël Smets (B) Stefan Everts (B) Alessio Chiodi (I) 1998 Joël Smets (B) Sébastien Tortelli (F) Alessio Chiodi (I) 1999 Andrea Bartolini (I) Frédéric Bolley (F) Alessio Chiodi (I) 2000 Joël Smets (B) Frédéric Bolley (F) Grant Langston (SA) 2001 Stefan Everts (B) Mickaël Pichon (F) James Dobb (GB) 2002 Stefan Everts (B) Mickaël Pichon (F) Mickaël Maschio (F) 2003 Joël Smets (B) Stefan Everts (B) Steve Ramon (B) 2004 Yves Demaria (F) Stefan Everts (B) Ben Townley (SA) 2005 Sven Breugelmans (B) Stefan Everts (B) Antonio Cairoli (I) 2006 Yves Demaria (F) Stefan Everts (B) Christophe Pourcel (F) 2007 Yves Demaria (F) Steve Ramon (B) Antonio Cairoli (I) 2008 Sven Breugelmans (B) David Philippaerts (I) Tyla Rattray (SA) 2009 PierreAlexandre Renet (F) Antonio Cairoli (I) Marvin Musquin (F)

---- --
Dear Applicant,

To assure proper processing of your request, please be sure to fill in the whole form (below), attach a letter of referral from the media's editor in chief and samples of press material featuring the FIM World Championship events (pdf format is preferred). This form should be returned by mail to the national press officer: press@gpvalkenswaard.nl.

Furthermore, please note the following points:

. The Media Pass will be released at the Organizer's discretion. Approbations will be notified via e-mail.
. The validity of the Media Pass is of the single event written on the pass.
. The Media Pass does not carry the right to film without Youthstream's authorisation. For more details contact Ms. Mireille Briot, Television General Manager, at television@youthstream.org.
. The holder of the Media Pass agrees to abide by the rules, conditions and limitations imposed by Youthstream and CMS/FIM to ensure the proper and safe running of the event.
. The designated holder of the Media Pass waives all rights and titles to any legal claim arising from any accident or damage caused in conjunction with their presence at the event.
. Youthstream and CMS/FIM are the owner of the Media Pass, and have the right to withdraw it at any time without previous notice.
. The use of the Media Pass is governed by the pass conditions boards displayed at the various entrances to the track area. To enter the track, the designated holder must wear a bib or vest.
. The Media Pass must be presented in conjunction with valid identification papers upon request.
. The granting of the Media Pass does not exempt the bearer from local laws and regulations.
. The Media Pass can only be used by the designated holder who acknowledges and accepts the above conditions, and commits himself/herself to comply strictly with them.

We thank you in advance for your cooperation and understanding. Our goal is to issue Media Passes to professionals only. This way we can ensure a professional working environment, and avoid any kind of abuse.

Best regards,

Youthstream Press Department

|1. MEDIA      |              |               |              |              |
|              |              |               |              |              |
| MEDIA    |                                     |COUNTRY:  |               | |
|NAME:     |                                     |          |               | |
|          |                                                                 | |
| ADDRESS: |STREE|                                                           | |
|          |T:   |                                                           | |
|          |                                                                 | |
|          |CITY:|               |POST    |       |COUNTRY|               | |
|          |     |               |CODE:   |       |:      |               | |
|          |                                                                 | |
| PHONE:   |+                          | |FAX:|+                             | |
|          |(with area code)       |          |(with area code)               |
| E-MAIL:  |                           | |WEB:|                              | |
|          |                       |           |              |              |
|          | |NEWSPAPER | |MAGAZINE | |RADIO                                |
|PUBLICATIO| |          | |         | |                                     |
|N:        | |          | |         | |                                     |
|          |                   |               |              |              |
|          | |NEWS      | |PHOTO     |OTHER|                               | |
|          | |AGENCY    | |AGENCY    |     |                               | |
|          |                   |               |              |              |
| COVERAGE:| |INTERNATIO| |NATIONAL | |REGIONAL   | |LOCAL                 |
|          | |NAL       | |         | |           | |                      |
|  (selling area)              |               |              |              |
|          |                   |               |              |              |
|          |ISSUES PER |                  | |READERS PER  |                 | |
|CIRCULATIO|YEAR:      |                  | |YEAR:        |                 | |
|N:        |           |                  | |             |                 | |
|          |                   |           |                 |               |
|EDITOR IN    |FULL NAME      |EMAIL      |                 |PHONE (with    |
|CHIEF        |               |           |                 |area code)     |
|             |               |           |                 |+              |
|PUBLISHING   |NAME           |           |WEBSITE                           |
|GROUP        |               |           |                                  |
| 2. JOURNALIST        |       |              |              |              |
|              |              |              |              |              |
| NAME:    |                   |       |SURNAME: |                          | |
|          |                   |               |              |              |
|          |DAY |MONT|YEAR|       |              |                           |
|          |    |H   |    |       |              |                           |
| BIRTH    |    |    |    |       |NATIONALITY:  |                          | |
|DATE:     |    |    |    |       |              |                          | |
|          |                                                                 | |
| ADDRESS: |STREE|                            |              |              | |
|          |T:   |                            |              |              | |
|          |    |                                                           | |
|          |CITY:|               |POST    |       |COUNTRY|               | |
|          |     |               |CODE:   |       |:      |               | |
|          |                                                                 | |
| PHONE:   |+                          | |MOBILE|+                          | |
|          |                           | |:     |                           | |
|          |(with area code)       |  (with area code)                       | |
|          |                                                                 | |
| FAX:     |+                          |  |E-MAI|                           | |
|          |                           |  |L:   |                           | |
|          |(with area code)       |                                         | |
|          |                                                                 | |
|PREFERRED MAILING  | |PROFESSION| |PERSON| IMPA MEMBER: (specify YES / NO)| |
|ADDRESS:           | |AL        | |AL    |                                | |
|                   |                                                         |
| 3. ADDITIONAL INFORMATIONS FOR AGENCIES AND FREELANCE JOURNALISTS            |
|Publications supplied with text/photos. Specify: name, type, coverage,        |
|frequency, circulation, editor in  chief, publishing group HERE               |
|4. TO BE RETURNED BY NO LATER THAN 2 WEEKS BEFORE EVENT TOGETHER WITH:        |
| | |                                  | |                                  | |
| | |LETTER FROM THE EDITOR IN CHIEF   | |ONE ORIGINAL COPY OF THE          | |
| | |                                  | |PUBLICATION                       | |
| | |                                  | |                                  | |
| | |PRESS CLIPPING                    | |                                  | |
| | |                                  | |                                  | |
-----------------------
2010 ONE EVENT NATIONAL MEDIA PASS APPLICATION FORM




Ingezonden persbericht