Nederlands fotomuseum


Nederlands Fotomuseum - Fotografieweekend 2010

24-04-2010 - 25-04-2010
10:30 tot 17:30 uur

Het Fotomuseum organiseert ook dit jaar weer fotografieweekenden (amateurdagen). Doe inspiratie op en ga zelf aan de slag. Altijd al willen weten hoe u uw werk het beste kan presenteren?

tt_quickscan4.jpg
Mark van Etten © | Presentatie van Lucia Nimcova in QUICKSCAN NL#01

En vraagt u zich wel eens af welke presentatievorm het beste bij u past? Geef u dan op voor de Fotografieweekenden van het Nederlands Fotomuseum. De aandacht gaat dit jaar uit naar de verschillende presentatievormen van fotografie. Voor deze dagen is het hele museum een inspiratiebron, maar in het bijzonder de tentoonstellingen QUICKSCAN NL #01, waarin fotografen laten zien dat het presenteren van fotografie op veel manieren kan. Wat kunt u verwachten? U krijgt een rondleiding en een korte presentaties met de beste insidertips van deskundige fotografen. Met deze kennis uit de beroepspraktijk gaat u vervolgens zelf aan de slag.

programma zaterdag
Kijken, luisteren en praten (11 - 17.30 uur) Het weekend wordt afgetrapt met een rondleiding door de tentoonstelling QUICKSCAN NL #01. Typerend voor deze tentoonstelling is de manier van presenteren. Ruim 25 fotografen en kunstenaars tonen hun werk, ieder op zijn of haar eigen manier gepresenteerd. Na de lunch volgt u een aantal interessante workshops en presentaties. Middels de workshops `Beeld en woord' en `Digitaal presenteren' doet u ideeën op voor de presentatievorm van het eigen werk. Grafisch vormgever Hans Gremmen vertelt presentatiemogelijkheden en de manier waarop de presentatie fotografie kan ondersteunen.

programma zondag
Fotograferen en presenteren (11 - 17.30 uur) Na voldoende inspiratie en kennis te hebben opgedaan op de eerste dag, gaat u de tweede dag zelf aan de slag. Het programma start met fotograferen op de Wilhelminapier. Vervolgens geven deskundige fotografen advies en tips om het werk op de meest effectieve manier vorm te geven. Aan het eind van de dag wordt het werk aan elkaar gepresenteerd.

uploaden
De docenten bespreken de resultaten van de workshops. Deze zijn vervolgens te uploaden via Nederlandsfotmuseum.nl.

meenemen
U hebt nodig:

- Een digitale camera

- Film of geheugenkaarten

- Accu's en/of batterijen

- Een eigen camerakabel

kosten
EUR75 voor een heel weekend inclusief koffie/thee en lunch op beide dagen. Vanaf 6 april 2010 zijn de kaarten voor de fotografieweekenden te koop via de website.