Gemeente Leeuwarden

Wijkidee: CD Presentatie Wijklied Oldegalileën

(06-04-2010)

Ronnie Pietersma, ook wel `Rocking Ronnie' genoemd zal zaterdag 24 april a.s. de cd `Eigen Brood Bovenal' presenteren met daarop het wijklied van de Oldegalileën.Hij ontving van de gemeente Leeuwarden een Wijkwaardebon voor het idee om het wijklied op cd vast te leggen.

"Het wijklied is tot stand gekomen binnen het theaterproject Leeuwarden Bovenal van het Buog. Ik heb het wijklied geschreven en samen met de trekzakkenclub van de Oldegalileën uitgevoerd. Toen ik hoorde van het project Wijkidee, dacht ik dit is een mooie kans om het wijklied verder te brengen in de wijk en meer mensen bij het project te betrekken". Hij diende het idee in om het lied vast te leggen op cd-single. De cd wordt zaterdag 24 april a.s. samen met andere liederen gepresenteerd in het Open Huis, Oldegalileeën, Leeuwarden van 20.00 tot 22.00 uur.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën.