Gemeente Lingewaard


Veel fietsers op 25 april in beweging voor KWF Kankerbestrijding

Al vele honderden deelnemers, daginschrijving op 25 april is mogelijk.

Op 11 april sloot de digitale voorinschrijving voor de eerste Omloop for the Roses die op 25 april 2010 wordt verreden. Dit fietsevenement is een vervolg op de internationaal bekende Ride for the Roses die vorig jaar in Gelderland werd georganiseerd. De omloop is een fietstocht voor zowel recreatieve (toer)fietsers als voor meer prestatiegerichte wielrenners. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Inmiddels hebben al vele honderden deelnemers zich ingeschreven. Fietsers die willen deelnemen maar zich nog niet hebben ingeschreven kunnen dat alsnog doen op 25 april op de startlocatie in Bemmel.

Namens de organisatie laat Henk Neijenhuis weten verheugd te zijn over het enthousiasme dat dit evenement losmaakt: Van alle kanten ontvangen we positieve reacties op ons initiatief voor KWF. Zo heeft burgemeester De Vries van de gemeente Lingewaard zichzelf als één van de eerste deelnemers aangemeld. Ook bij het verspreiden van flyers en posters ontvingen onze vrijwilligers veel positieve respons en zelfs de landelijke organisatie van de Ride for the Roses laat weten vierkant achter ons initiatief te staan.

Het gaat er natuurlijk om dat dit enthousiasme zich ook vertaald in een groot aantal deelnemers en daarmee een grote opbrengst voor KWF Kankerbestrijding. Neijenhuis: Er hebben zich al vele honderden deelnemers aangemeld via de website www.omloopfortheroses.nl. De deelnemers komen uit de hele provincie en een aantal komt zelfs uit het westen van het land naar Gelderland om aan deze fietstocht deel te nemen. We hebben echter nog voldoende ruimte om fietsers die zich tot nu toe niet hebben ingeschreven alsnog startgelegenheid te bieden. Men kan zich op 25 april bij de start nog inschrijven. Zeker als het weer goed is rekenen we op vele honderden daginschrijvers.

Deelnemers aan de Omloop kunnen kiezen uit verschillende routes. De prestatietochten van 80, 100 en 125 kilometer zijn bedoeld voor sportieve fietsers. Deze routes gaan vanuit de Betuwe naar het heuvelachtige gebied in het Rijk van Nijmegen. Ook het Duitse Reichswald wordt doorkruist. Er zijn daarnaast ook twee recreatieve tochten uitgezet van 25 en 50 kilometer. Deze routes voeren via onder meer via de Rijndijk en de Waaldijk langs een aantal van de mooiste plekjes in de Betuwe. De startlocatie van de Omloop for the Roses is het OBC junior-college in Bemmel. Meer informatie kan worden gevonden op www.omloopfortheroses.nl.

Omloop for the Roses

(Geplaatst: 20 april 2010)