Warchild


Zondag 25 april: Enschede Marathon 2010

22 april 2010 - Foto voetbalspel laat kindsoldaten niet schieten De oudste marathon van Nederland vindt aanstaande zondag 25 april plaats in Enschede: Enschede Marathon 2010. War Child is verbonden aan deze marathon en staat met het voetbalspel 'laat kindsoldaten niet schieten' op het Van Heekplein in Enschede! Kom jij ook een balletje trappen?

Sport en War Child
Sport is een belangrijk onderdeel in de hulpverlening van War Child. Wij zetten sport in om de oorlogskinderen weerbaarder te maken. De Enschede Marathon steunt War Child door bij iedere inschrijving een extra donatie te vragen. De Kidsrun staat ook volledig in het teken van War Child. Van elke 2 euro per inschrijving, gaat 1 euro naar War Child!

Voetbalspel 'Laat kindsoldaten niet schieten'
War Child is aanstaande zondag aanwezig op het Van Heekplein, vlak naast het kidsdorp, met het voetbalspel: 'Laat kindsoldaten niet schieten'. In deze activiteit schiet je met een voetbal de oorlog uit een kindsoldaat. Wat overblijft, is een spelend kind. Want dat is wat sport met kinderen doet. Sport maakt kinderen vrij. Het is een uitlaatklep voor emoties en het brengt kinderen samen. Voor kindsoldaten betekent dat; geen vijanden, maar vrienden. Geen wapen, maar een bal. Geen soldaat zijn, maar een kind. Dat is de kracht van sport. War Child zet zich in om kindsoldaten te helpen. En jij kunt meedoen!

Voor meer informatie over de Enschede Marathon, kijk op: www.enschedemarathon.nl