Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 14.40 uur

Utrecht, 25-04-2010

Snorfietser gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Bij een aanrijding met een personenauto is een 68-jarige snorfietser uit Amersfoort vrijdag 23 april gewond geraakt. Omstreeks 13.30 uur reed de man op de Nijverheidsweg-noord tegen een auto. Het slachtoffer zag de auto remmen en dacht dat deze zou stoppen. De automobilist sloeg echter rechtsaf richting wasstraat. Door een remfout kon de snorfietser de auto niet meer ontwijken. Bij het ongeval liep hij beenletsel op. De ambulance bracht de man over naar het ziekenhuis De Lichtenberg.

Poging tot insluiping

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 18.15 uur is een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Kriemhildeplein in verband met poging tot insluiping.

De man was in de tuin bij een woning aan het Reinaartpad gekomen en had met een smoes gepoogd de woning binnen te komen. De bewoners hadden dit verhinderd door voor hem te gaan staan in de deuropening. De man, een bekende van de politie, kon op het Kriemhildeplein worden aangehouden. Later bleek dat de man ook in de tuin van een woning op het Alberikpad had gestaan. Daar is hij op verzoek van de bewoners uit de tuin weggegaan.

Aangehouden in verband met mishandeling

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 3.45 uur kreeg de politie via de horecafoon een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Een 24-jarige man uit Baarn zou de 45-jarige portier van de horecagelegenheid hebben geslagen. De politie hield de 24-jarige man aan die verzette zich nogal bij zijn aanhouding onder het uiten van bedreigingen richting de agenten. Een 22-jarige man uit Nijkerkerveen die zich hinderlijk bemoeide met de aanhouding werd eveneens aangehouden.

Te veel gedronken; aanrijding fiets bromfiets

AMERSFOORT Op zaterdag 24 april tegen 1.30 uur zijn op de Eemlaan een fiets en een bromfiets met elkaar in botsing gekomen waarbij een 15-jarig meisje uit Amersfoort, een opzittende van de bromfiets, gewond raakte. De bestuurster van de bromfiets was niet meer aanwezig. De 27-jarige bestuurder van de fiets werd aangehouden. Alle betrokkenen zouden het nodige aan alcohol hebben genuttigd. Een ambulance heeft het 15-jarige meisje met letsel meegenomen voor behandeling in het UMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdacht van diefstal scooter

LEUSDEN Agenten hebben op zaterdag 24 april rond 2.45 uur, na een achtervolging, een 19-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden op de Larikslaan in verband met diefstal van een scooter.

Surveillerende agenten zagen twee personen op een scooter rijden zonder nummerplaat, Daarop zetten de agenten de achtervolging in en gaf de scooter een stopteken waarop deze harder ging rijden. Toen de politieauto naast de scooter kwam rijden, stopte de scooter vrij abrupt. Daarbij werd de bestuurder gelanceerd. Hij kwam zon vijf meter verderop in de straat terecht en maakte zich vervolgens uit de voeten. De 19-jarige bijrijder uit Amersfoort viel met de scooter om. Ook hij trachtte zich uit de voeten te maken. De bijrijder kon worden aangehouden. Van de scooter was het contactslot verdwenen en ook het slot van de buddyseat was vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie trekt wapen in verband met bedreiging

AMERSFOORT - In verband met een dreigende situatie op de Waterdreef heeft een politieagent op straat zijn wapen moeten trekken om een 51-jarige man uit Amersfoort te kunnen aanhouden. De man zou zich zaterdagavond rond 20.45 uur bedreigend hebben gedragen naar diverse kinderen uit zijn omgeving. Daarbij zouden wapens zijn getoond. Toen de man op de gealarmeerde agenten afkwam werd hij gesommeerd om op zijn knieën te gaan zitten en zijn handen te laten zien. Daar voldeed hij maar ten dele aan waarop één van de agenten zijn wapen op hem richtte. De man kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen en is in verzekering gesteld. In zijn woning trof de politie divers wapentuig aan dat in beslag werd genomen. De politie onderzoekt deze zaak en treedt daarbij in contact met zijn begeleiders.

Geweld tegen politieagent

AMERSFOORT In verband met een melding van een opstootje op straat gingen agenten zondagmorgen even na 3.30 uur naar de Lavendelstraat.

Volgens de aanwezigen was een vrouw geslagen. De 24-jarige verdachte uit Amersfoort bood hevig verzet bij zijn aanhouding en wilde zich niet legitimeren.

De verdachte kreeg de pepperspray te pakken van één van de agenten. Hij spoot in het gezicht van deze agent. Zijn collega wist de pepperspray van hem af te pakken en tegen de verdachte zelf te gebruiken. Vervolgens wist de verdachte nog een ruit in te trappen van de politieauto.

De man is ingesloten.