Provincie Utrecht

Provincie en gemeenten passen 68 bushaltes aan

15-4-2010 -

Tussen 26 april en 18 oktober 2010 gaan de provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Amersfoort en Leusden aan de slag met het aanpassen van 68 bushaltes. Het gaat daarbij om zowel provinciale als gemeentelijke bushaltes in genoemde gemeente. Na aanpassing zijn de haltes beter toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking of een visuele beperking.

Per halte zullen de werkzaamheden enkele dagen in beslag nemen. Het verkeer en de omgeving ondervinden weinig hinder van het werk.

De bijlage geeft een overzicht van de locaties van de haltes.

Planning
De haltes in de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden aangepast in de periode 26 april-24 juni
De haltes in de gemeente Amersfoort worden aangepast in de periode 25 juni-27 augustus
De haltes in de gemeente Leusden worden aangepast in de periode 10 augustus-18 oktober

Betere toegankelijkheid
Een van de doelen van de provincie en de gemeenten is het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer. Dit maakt het openbaar vervoer aantrekkelijker, ook voor mensen die normaal de auto nemen. Naast betrouwbaarheid, frequentie en snelheid van het openbaar vervoer, zijn imago, comfort, sociale veiligheid en toegankelijkheid aspecten die voor reizigers belangrijk zijn.
Om de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren, spelen de haltevoorzieningen een belangrijke rol. Samen met de bussen vormen zij de entree tot het openbaar vervoer. Een belangrijke kwaliteitsverbetering van de bushaltes is het toegankelijk maken van deze haltes voor mensen met een mobiliteitsbeperking en een visuele beperking.

Totaal 650 haltes
De provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten zijn van plan om de komende drie jaar circa 650 bushaltes toegankelijk te maken voor mensen met een mobiliteitsbeperking en een visuele beperking. Het aanpassen van de eerste 29 haltes langs de provinciale weg N225 in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Rhenen is vorig jaar gerealiseerd. De provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten streven ernaar om de totale klus uiterlijk eind 2012 te hebben geklaard.

> Overzicht van de 68 haltes die tussen 26 april en 18 oktober van dit jaar worden aangepast (Acrobat reader, 68 Kb)

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 2583319