Universiteit van Amsterdam

Radicale veranderingen in het multiculturele Amsterdam Amsterdamlezing

maandag 26 april, 20.00 uur
Een belangrijk deel van de Amsterdamse economie draait om vrijetijdsbesteding zoals popmuziek, musea, voetbal en theater. Onze hoofdstad heeft ook een reputatie op het gebied van drugs en prostitutie. De Amsterdamlezingen gaan over de zoektocht naar de hoge en lage cultuur van Amsterdam, en de manier waarop beide meer en meer vermengd raken.

Robert Vuijsje heeft Amsterdam door de jaren heen radicaal zien veranderen. Tijdens zijn lagere en middelbare schooltijd bestond 'de multiculturele samenleving' als fenomeen nog niet in Amsterdam. Hoe is de multiculturele samenleving in zulke korte tijd zo'n grote rol gaan spelen in de stad? Tijdens de lezing De zogenaamde multiculturele samenleving van Amsterdam probeert Vuijsje op die vraag een antwoord te geven. Als ervaringsdeskundige neemt hij de toehoorders mee van Amsterdam Oud-Zuid naar Zuidoost en van West naar Noord, waar hij ooit geboren is.

Over Robert Vuijsje
Robert Vuijsje (1970) studeerde, na het Barlaeus Gymnasium-A, aan de Universiteit van Amsterdam af in Amerikanistiek. Voor zijn debuutroman Alleen maar nette mensen (2008) werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en won hij de Gouden Uil. Hij werkt aan een tweede roman, heeft een wekelijkse column in Het Parool en schrijft recensies over Amerikaanse literatuur voor Vrij Nederland.

Programma Amsterdamlezingen
26 april: Robert Vuijsje - De zogenaamde multiculturele samenleving van Amsterdam 25 mei: Huub van der Lubbe - Shakespeare was een beatgroep 22 juni: Joost Zwagerman - Nieuw Amsterdams Peil

Tijd en locatie
Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411, Amsterdam. De aanvangstijd van de lezing is 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Deelname
De lezing is gratis te bezoeken. U kunt reserveren via https://form.cms.uva.nl/_form.cfc?source=http://www.uva.nl/adamreeks/object.cfm/09540BC5-1321-B0BE-A4A5F29E9EF60DCE.




Universiteit van Amsterdam