Gemeente Etten-Leur

Agenda van de infobijeenkomst van de gemeenteraad op 26 april

Gemeenteraad: Agenda van de infobijeenkomst op 26 april

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 26 april aanstaande 's avonds vanaf 19.00 uur een openbare infobijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden.

Tijdens de infobijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Blok Ruimtelijke Zaken vanaf 19.30 - 21.00 uur in kamer 1.04 A/B Oude Raadhuis:


* Voorstel de Welstandsnota 2010 vast te stellen en kunstwerken en gedenktekens als welstandsvrije bouwwerken aan te merken.

Eind 2008/begin 2009 heeft een evaluatie plaats gevonden van de welstandsnota 2004. In het kader van de evaluatie zijn diverse gebruikersgroepen schriftelijk en of mondeling geïnterviewd. Ten aanzien van de inhoud van de welstandsnota is geconcludeerd dat de bestaande nota omvangrijk en moeilijk leesbaar is; dat er een duidelijk onderscheid ontbreekt in de welstandsniveaus van de verschillende deelgebieden; dat de welstandscriteria niet altijd toepasbaar waren en dat de sneltoetscriteria niet praktijkgericht zijn en daarom nauwelijks worden toegepast. Het college stelt voor om de Welstandsnota 2010 vast te stellen.


* Voorstel in te stemmen met herinrichting van Egelhof; de ingekomen zienswijzen ontvankelijk en gegrond te verklaren en het ontwerpbestemmingsplan Egelhof daarop aan te passen en het bestemmingsplan Egelhof vast te stellen.

Met het voorstel beoogt het college om een herinrichting van het woonwagencentrum mogelijk te maken en tevens het verouderde bestemmingsplan te actualiseren. Met alle bewoners van Egelhof is overeenstemming bereikt over de voorgestelde herinrichting en de verkoop van 10 standplaatsen. Na instemming van de gemeenteraad wordt nog in 2010 gestart met de herinrichting.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 19 april 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum van het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op www.etten-leur.nl bij Raad & informatie > Vergaderingen > Infobijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 26 april

Inforaad
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl