Gemeente Nijmegen

Gemeente presenteert verhalenbundel over Marokkaanse Nijmegenaren

21/04/2010

Vanaf maandag 26 april is de derde bundel met levensverhalen over stadgenoten gratis verkrijgbaar. Negen Nijmegenaren met een Marokkaanse achtergrond vertellen daarin hoe zij, met behoud van hun eigen cultuur, succesvol hun plek hebben gevonden in de Nijmeegse samenleving. De gemeente wil met deze uitgave de 3300 Marokkaanse Nijmegenaren een gezicht geven. In de reeks Allemaal Nijmegenaren verschenen eerder verhalenbundels over vluchtelingen en de Antilliaanse gemeenschap in de stad.

De serie draagt de naam Allemaal Nijmegenaren, want dé Nijmegenaar bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, bijvoorbeeld over zijn afkomst, achtergrond, leefstijl of generatie. Omdat we allemaal stadgenoten zijn en met elkaar samenleven, is het belangrijk dat we elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en elkaar respecteren. Met deze verhalen over gewone, maar toch bijzondere mensen wil de gemeente Nijmegen de 3300 Marokkaanse stadgenoten een gezicht geven. In interviews en foto's wordt geschetst hoe deze negen mensen, met behoud van hun eigen cultuur, succesvol hun plek in de Nijmeegse samenleving gevonden hebben.

Wethouder Lenie Scholten overhandigt de eerste exemplaren op 22 april tijdens een feestelijke bijeenkomst georganiseerd door het platform van Marokkaanse zelforganisaties Tadamon aan de geïnterviewden. In Tadamon zijn Vereniging Anour, Stichting A Salaam, Stichting Ar Rayaan, Stichting Dukenburg, SMON (Stichting Marokkaanse Ouderen Nijmegen) en het project Vaders Hatert verenigd. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie op donderdag 22 april in De Lindenberg.

Programma:

19.30 uur: inloop

20.00 uur: inleiding door Tadamon.

20.10 uur: film `Een beter leven' over de eerste generatie Marokkanen in Nederland, gevolgd door een gesprek met hoofdrolspeler Mohamed Achaboun en de zaal.

21.15 uur: boekoverhandiging door wethouder Lenie Scholten

21.30 uur: cabaretier Rayen

21.45 uur: ontmoeting met een hapje en een drankje

Gratis verkrijgbaar
Op www.nijmegen.nl is deze uitgave vanaf vrijdag 23 april te downloaden. Vanaf maandag 26 april is voor iedereen ook een gratis exemplaar verkrijgbaar. Een exemplaar per persoon; zolang de voorraad strekt. De boekjes kunnen worden afgehaald bij: - het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel, Mariënburg 75
- Informatheek Dukenburg, Meijhorst 70-39 - Wijkpost Oud-West, Tweede Oude Heselaan 386 - Wijkpost Waterkwartier, Waterstraat 146 - Wijkpost Willemskwartier en Goffertparken, Willemsweg 211