Gemeente Waterland

22 april 2010

Optimalisatie afvalwatersysteem stedelijk gebied Monnickendam

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Waterland gaan in de week van 26 april starten met de werkzaamheden aan het transportsysteem voor het afvalwater van de gemeente Waterland. Er worden nieuwe persleidingen en een boostergemaal aangelegd. Dit is noodzakelijk om de steeds toenemende hoeveelheid afvalwater te kunnen blijven verwerken en wateroverlast te voorkomen. De werkzaamheden duren naar verwachting vier maanden.

Locaties

De nieuwe persleidingen komen in gedeelten van de volgende straten: Bereklauw, Zwaluwtong, Trintel, Houtrib, Markgouw, Karn/Lijnbaan, 't Spil (ter hoogte van de Bolder), de Pierebaan (ter hoogte van Garage Boom) en de Jan Mauwlaan.

Wanneer in één van de genoemde straten werkzaamheden starten, informeren wij de bewoners in dat gebied vooraf via een brief geïnformeerd.

Inloopspreekuur: iedere twee weken

Wij kunnen ons voorstellen dat u gedurende deze werkzaamheden vragen heeft. Daarom houden Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Waterland iedere twee weken een inloopspreekuur. Dat is iedere woensdagmiddag van de oneven weken, van 13.00 tot 15.00 uur. U kunt dan terecht in de directieruimte op het Galgeriet 8.
---