Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Grote schoonmaakactie in Bilgaard

Op maandag 26 en dinsdag 27 april 2010 wordt er een grote schoonmaakactie gehouden in de wijk Bilgaard in Leeuwarden. Ongeveer 200 mensen gaan samen aan de slag om de wijk weer schoon te maken. Dit zijn onder meer de inwoners van Bilgaard, de buitendienst van de gemeente Leeuwarden, wijkpanel Bilgaard, Omrin, Caparis, Elkien, Woonfriesland, Skrep, Piter Jelles Impulse, het Graffiti Platform Leeuwarden en leerlingen van de Leeuwarder Montessorischool. Wethouder Isabelle Diks (Milieu) geeft op maandag om 9.00 uur het startschot in het wijkcentrum van Bilgaard, De Hooidollen 17.

Doel van deze actie is de veroorzakers van zwerfafval bewust te maken van hun afval en ze te laten weten wat de consequenties hiervan zijn. Daarnaast kunnen de verschillende professionele partijen in het opruimen van (zwerf-)afval elkaar leren kennen, waardering krijgen voor elkaars werk en samen zorgen voor een zo schoon mogelijk resultaat.

De actie vindt plaats in het kader van het gemeentelijke Plusproject Zwerfafval. Eenderde van de Leeuwarders heeft aangegeven zich te ergeren aan zwerfafval. Het streven is om binnen twee jaar de ergernis aan zwerfafval in de gehele gemeente Leeuwarden met vijf procent te verminderen. Met deze schoonmaakactie wordt daar op wijkniveau aan gewerkt.


---