FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: maandag aanstaande eerste werkonderbreking Johma Salades

Vanmiddag verliep het ultimatum dat FNV Bondgenoten stelde aan Johma Salades in het Twentse Losser. Ondanks overleg met de directie is er geen overeenstemming bereikt over een sociaal plan. Maandag 26 april leggen de werknemers het werk neer tussen 13.00 en 16.00 uur.

Jan Verhoeven, bestuurder FNV Bondgenoten: "Erg jammer, maar de werkgever weigert halsstarrig te komen met een voorstel voor een goed sociaal plan. Bovendien wil Johma bezuinigingen in de arbeidsvoorwaarden afspreken. Wij willen eerst een sociaal plan alvorens we gaan praten over eventuele offers. De noodzaak van deze bezuinigingen is niet onomstotelijk bewezen door Johma."

Onderhandelingen van het bedrijf met FNV Bondgenoten over een sociaal plan bij een reorganisatie en over bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden waren eerder deze week vastgelopen. Hierop stelde de vakbond Johma het ultimatum dat vanmiddag om 13.00 uur verliep. Johma wil 70 van de ruim 200 arbeidsplaatsen schrappen en vraagt van de werknemers die blijven een offer in hun arbeidsvoorwaarden.

FNV Bondgenoten erkent dat er maatregelen moeten worden genomen, maar eist voor de vertrekkende werknemers een normaal sociaal plan. Het bod van Johma wordt door de medewerkers als mager ervaren. De bond is nog niet overtuigd van de noodzaak van offers in de arbeidsvoorwaarden.

Bij Johma Salades in Losser werken circa 210 werknemers.