Gemeente Leeuwarden

Oudste inwoonster Leeuwarden (108) op de koffie bij burgemeester Crone

Op 25 februari werd mevrouw Draaisma uit Leeuwarden 108 jaar. Tijdens het verjaardagsbezoek dat burgemeester Crone haar bracht spraken zij af dat mevrouw Draaisma in het voorjaar bij de burgemeester op de koffie zou komen. Dit bezoek staat gepland voor aanstaande maandag, 26 april om 10.00 uur in het Stadhuis.

Mevrouw Draaisma is de oudste inwoonster van Leeuwarden en Friesland en de op één na oudste inwoonster van Nederland.

Mevrouw Draaisma maakt het goed. Ze is nog steeds scherp van geest en altijd in voor een gezellig praatje. Ondanks werd in de pers gemeld dat ze een oogontsteking zou hebben. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn.

Sinds vijftien jaar woont mevrouw Draaisma in wijkzorgcentrum De Hofwijck en is, ondanks haar hoge leeftijd, nog redelijk fit. Iedere dag kijkt ze sport op televisie. Helaas gaat haar zicht en gehoor wel achteruit.

Voordat ze in De Hofwijck kwam wonen, woonde ze met haar zuster in Den Haag. Nadat beide dames vlak achter elkaar een hersenbloeding kregen, overleed haar zuster. Mevrouw Draaisma woonde vervolgens een aantal maanden bij een nicht in Leeuwarden. Daarna besloot ze naar De Hofwijck te verhuizen.