Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (17-10)

23 april 2010

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 26 april tot en met 02 mei 2010.

Wethouder Mourik opent expositie
Wethouder Mourik opent woensdag 28 april om 11.15 uur een expositie van kunstwerken, gemaakt door talentvolle leerlingen van de OSG de Ring van Putten. De expositie is tot vrijdag 04 juni te bezoeken in de openbare expositieruimte van het stadhuis. Het tentoongestelde werk is voornamelijk jaarwerk van eindexamenleerlingen.

Burgemeester reikt lintjes uit
Burgemeester Salet reikt donderdag 29 april om 10.30 uur Koninklijke onderscheidingen uit aan zeven inwoners van Spijkenisse. De uitreiking vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis.

Burgemeester spreekt bij aubade
Burgemeester Salet houdt vrijdag 30 april om 09.00 uur een toespraak bij de jaarlijkse aubade, ter gelegenheid van Koninginnedag. De aubade vindt plaats voor de ingang van het stadhuis.

Burgemeester hijst vlag in Hekelingen
Burgemeester Salet hijst vrijdag 30 april om 10.30 uur de vlag bij de muziektent op het Dorpsplein in Hekelingen ter ere van Koninginnedag.

Burgemeester ontvangt gedecoreerden
Burgemeester Salet ontvangt vrijdag 30 april tussen 12.30 en 13.30 uur gedecoreerden uit Spijkenisse die donderdag 29 april of in het verleden een onderscheiding hebben ontvangen. De traditionele ontvangst vindt plaats in de Jan Broekhuishal van het stadhuis.

Wethouder Mourik opent EcoEvent
Wethouder Christel Mourik opent zaterdag 01 mei om 10.00 uur het EcoEvent op het terrein naast Theater de Stoep aan de Groenoordweg. Het evenement duurt van 09.00 tot 16.00 uur en is de officiële aftrap van de Meimaand Milieumaand. Tegelijkertijd vindt hier de bekende jaarlijkse geraniummarkt plaats.

Een van de trekpleisters van het EcoEvent is Nuna 5, de auto van de TU Delft die op zonnecellen rijdt. Het evenement heeft als doel inwoners op een creatieve manier te informeren over natuur, milieu en duurzaamheid. Dit gebeurt door praktische en concrete projecten te laten zien, zoals voeding, groene energie en energie verbruik, duurzame auto's en duurzame innovaties.