Gemeente Leeuwarden

Nieuwe raadsleden in beeld 2

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-04-2010)

In de nieuwe gemeenteraad zijn ook een aantal nieuwe gezichten. In deze reeks stellen wij een aantal voor. Wie zijn zij en wat beweegt hen. De uitgebreide profielen zijn ook te lezen onder het kopje `raadsleden' en daarna `fracties.'

Jelle de Visser (PvdA): `Toezien op bezuinigingen om asociale maatregelen te voorkomen.'
Voor de PvdA, is Jelle de Visser een nieuw gezicht in de gemeenteraad. Jelle de Visser is geboren in Warten op 06-01-1954. Tot voor kort was hij zelfstandig ondernemer maar heeft op dit moment nog geen andere werkzaamheden naast het raadswerk. De Visser is opgegroeid met politiek. Zijn vader en grootvader waren al gemeenteraadslid, wethouder en statenlid. Hij is zelf ook hevig geĂŻnteresseerd in politiek en heeft zich verdiept in het werk van menig politiek kopstuk. Jelle de Visser maakt zich zorgen over het relatief grote percentage inwoners van Leeuwarden dat dicht bij of onder de armoedegrens leeft. Nu de gemeente Leeuwarden fors moet bezuinigen, ziet hij het als zijn taak dat er desondanks geen `asociale maatregelen' getroffen worden.

Frits Rijpma (ChristenUnie): `Sterkste schouders de zwaarste lasten, maar deze wel sterk maken.'
Een nieuw gezicht bij de Christen Unie is van Frits Rijpma. Hij is geboren in Augustinusga op 01-04-1957. Naast het gemeenteraadswerk is hij voorzitter van de kerkenraad van de vrijgemaakt Gereformeerde Kerk. Wil je invloed uitoefenen, dan moet je meedoen in de samenleving. Daarom kiest hij voor de politiek. Frits Rijpma vindt Leeuwarden de mooiste stad van Noord Nederland, iets wat de eigen inwoners vaak niet voldoende beseffen volgens hem. Door de relatief hoge werkloosheid betreurt Rijpma het dat niet iedereen kan meedoen. Opkomen voor de zwakken is daarom zijn devies maar ook zorgen dat de sterkste schouders sterk blijven. Dus werkgelegenheid op peil houden en het bedrijfsleven de ruimte geven om te ondernemen. Daar staat Frits Rijpma voor.