Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-04-2010

Negen bestuurders raken rijbewijs kwijt bij snelheidscontroles VHT

BREDA/ZEVENBERGSCHEN HOEK: Het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft zaterdag een snelheids- en alcoholcontrole en zondag twee snelheidscontroles gehouden. In totaal raakten negen bestuurders hun rijbewijs kwijt.

De agenten begonnen zondag met een snelheidscontrole op de N285 tussen Wagenberg en Zevenbergschen Hoek. Tussen 15.30 en 17.30 uur werden zes bestuurders bekeurd, omdat ze te hard reden. Plaatselijk is maximaal 80 km/uur toegestaan. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd: een automobilist reed 133 km/uur en een bromfietser 77 km/uur.

Later op de dag werd tussen 19.00 uur en 22.30 uur op verschillende locaties (Emerparklaan, Moerlaken en de Kapittelweg) in Breda op snelheid gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Zes bestuurders mochten hun rijbewijs overhandigen, ze reden 50 km/uur of 30 km/uur (bromfietser) te hard. Deze informatie wordt ook doorgegeven aan het CBR, omdat de vijf automobilisten zo hard reden binnen de bebouwde kom.

Op zaterdagavond tussen 23.00 en 01.00 zondagmorgen heeft het VHT uur een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Leursebaan te Breda. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Drie bestuurders reden circa 30 km/uur te hard en kregen een bekeuring. Twee andere bestuurders werden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Een-51 jarige man uit Breda blies 690 ug/l en moest zijn rijbewijs overhandigen. Een 30 jarige man uit Etten-Leur slaagde er niet in te blazen, bij hem werd door een GGD-arts bloed afgenomen. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben.

Politie arresteert Bredanaar na uit de hand gelopen echtelijke ruzie

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 02.00 uur een 46-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling. Agenten reageerden op een melding over een flinke ruzie in een woning in Hoge Vucht. Ter plekke troffen agenten de Bredanaar en zijn vrouw aan, beide met letsel. Ook waren er diverse bloedsporen. De verdachte is op het bureau ingesloten; de politie bekijkt ook wat de rol van de vrouw is geweest in het conflict waarbij alcoholgebruik een rol heeft gespeeld. De vrouw wil geen aangifte doen.

Onderzoek naar grove inbraak in tankstation in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Onbekenden hebben maandagmorgen rond 02.00 uur ingebroken bij een tankstation aan de St. Bavostraat. Met een moker sloegen de inbrekers een ruit in liepen naar binnen. Met diverse sloffen
sigaretten gingen zij er weer vandoor. De auto waarin ze reden, is waarschijnlijk eerder in de nacht gestolen bij een autobedrijf in Roosendaal. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-04-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |