Elk kind de leerkracht die hij verdient

26/04/2010 13:54

Novodor

Utrecht, 26 april 2010

'Elk kind de leerkracht die hij verdient'

Gemeente Amsterdam biedt gratis training ter voorkoming van radicalisering

In oktober en november organiseert Novodor in opdracht van de Gemeente Amsterdam een tweedaagse training ter bevordering van de kwaliteit van het contact met leerlingen. De training 'Elk kind de leerkracht die hij verdient' is bedoeld voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Ter voorkoming van ontkoppeling, uitval en radicalisering worden docenten in deze tweedaagse training vaardiger in het omgaan met lastige gedragingen en conflicten die voortkomen uit diverse culturele of religieuze achtergronden van leerlingen en hun omgeving.

'Straffen werkt alleen bij kinderen die het niet nodig hebben'

De tweedaagse training is gebaseerd op het concept 'Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen', dat uitgaat van ecologische inzichten met als doel de kwaliteit van interacties te verhogen en ontwikkelingen prettiger en beter te laten verlopen. Het is een benadering die leerlingen en leraren verbindt en waarbij niemand wordt uitgesloten. Zo administreer je niet alleen achterstanden, maar creëer je ook kansen. Kerndocent is Marcel van Herpen. Hij wordt ondersteunt door Hassan Barzizaoua die verbonden is aan LISAAN Training. Dit trainingbureau heeft tot doel taal- en cultuurbarrières met het Islamitische Oosten te doorbreken en mensen tot reële communicatie te brengen.

Programma

Het programma biedt een combinatie van inspirerende colleges en interactieve werkvormen speciaal toegespitst op leerkrachten en docenten van scholen in Amsterdam. Wat moet je als leerkracht weten over de islam? Hoe hou je rekening met ouders en de maatschappij? Hoe ontstaat radicalisering en hoe voorkom je het? Deelnemers gaan aan de slag met concrete opdrachten en maken de koppeling naar de eigen praktijk. Ze leren analyseren zonder oordeel, reconstrueren een situatie uit de praktijk en komen tot nieuwe mogelijkheden. De opdrachten worden ondersteund met (audiovisueel) cursusmateriaal en literatuur.

Data

De tweedaagse training wordt 2 keer aangeboden, nl. dinsdag 12 oktober en dinsdag 9 november of donderdag 14 oktober en donderdag 11 november. Er wordt een gezamenlijke terugkomdag georganiseerd op maandag 13 december.

Kosten en aanmelding

Er zijn geen kosten aan deze training verbonden. Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op www.eenveiligamsterdam.nl. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers en deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.novodor.nl