Drie finalisten Beste Markt van Nederland 2010 bekend

26/04/2010 14:00

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Drie finalisten Beste Markt van Nederland 2010 bekend

De zaterdagmarkt in Helmond, de dinsdagmarkt van Amsterdam-Osdorp en de donderdagmarkt in Wijchen zijn doorgedrongen tot de finale van de verkiezing 'Beste Markt van Nederland 2010'. Dat maakte de jury vandaag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op Mercado, de vakbeurs voor de ambulante handel, in Ahoy Rotterdam. Wie de titel 'Beste Markt van Nederland 2010' én het promotiebudget ter waarde van 5.000 euro in de wacht sleept, wordt half juni bekendgemaakt. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseert de verkiezing 'Beste Markt van Nederland' met als doel de warenmarkt verder te professionaliseren.

Markten beoordeeld

In de eerste selectieronde zijn negen markten genomineerd, die in de afgelopen weken zijn bezocht door de jury. Op basis van deze bezoeken zijn de drie finalisten benoemd. Over de Wijchense markt zegt de jury: 'Het is een centrummarkt met een regiofunctie, dit komt ook door het brede aanbod. Door een verbeterde marktinrichting is veel interactie met de gevestigde detailhandel ontstaan en is de loopstroom van de bezoekers geoptimaliseerd. De centrale ligging, op het dorpsplein, zorgt voor een goede wisselwerking met de lokale horeca. De kooplieden zijn enthousiast en betrokken.' De dinsdagmarkt in Osdorp is ook een van de finalisten.'De dinsdagmarkt in Osdorp is goed afgestemd op de wijk. De markt is goed bereikbaar en is de hele dag druk, terwijl dinsdag niet de meest ideale marktdag is. De kramen zijn gericht naar de winkels. Dit bevalt goed, de winkeliers subsidiëren zelfs de voorzeilen van de kramen.'aldus de jury. De derde finalist is de zaterdagmarkt in Helmond. Volgens de jury: 'Een goed gesorteerde markt met veel horeca op en rond de markt. Vooral het foodplein springt er uit met een groot aantal mooie groente- en fruitkramen en meerdere viskramen.'

Bekendmaking winnaar

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel biedt de drie finalisten een feest aan op de markt. Via lokale media worden consumenten uitgenodigd dit feest te bezoeken. Daarnaast krijgen de drie markten in de komende weken nog een bezoek. Tijdens dit bezoek worden consumenten gevraagd wat zij van de markt vinden. De kooplieden zelf zullen dan ook ondervraagd worden. In juni maakt de jury bekend welke markt de felbegeerde titel 'Beste Markt van Nederland 2010' mag voeren. Behalve de titel ontvangt de winnaar van het HBD een promotiebudget ter waarde van 5.000 euro. Tot die tijd voert de zaterdagmarkt in Apeldoorn de titel 'Beste Markt van Nederland 2009'.

Jury

De jury van de verkiezing 'Beste Markt van Nederland 2010' bestaat uit Geert Vermeer (voorzitter HBD en jury voorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Manus Slikkerveer (voorzitter NVM). De jury wordt ondersteund door een Raad van Advies, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Joke van der Meij (allen CVAH), Roland Klaverstijn (vakblad MarktVisie) en Patrick Manning (HBD).





http://www.hbd.nl/bestemarkt




Hoofdbedrijfschap Detailhandel