Gemeente Coevorden

mogen gratis naar Plopsa Indoor Coevorden

118 Kinderen en ouders uit gemeente Coevorden mogen gratis naar Plopsa Indoor Coevorden

maandag 26 april 2010

Een groep van 118 kinderen en ouders uit de gemeente Coevorden mag gratis naar Plopsa Indoor Coevorden op woensdag 28 april 2010. Zij krijgen een unieke preview, want de officiële opening is op donderdag 29 april 2010. Het gaat om kinderen tussen twee en acht jaar die vorig jaar een beroep hebben gedaan op de regeling `Kinderen doen mee'. Per gezin mag één ouder mee. Dit is een gezamenlijke actie van Plopsa Indoor Coevorden, Nederlandsche Tafelronde Coevorden, Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden en Gemeente Coevorden. Plopsa Indoor Coevorden stelt de kaarten beschikbaar. Het bedrijf Noorden Reizen uit Coevorden vervoert de kinderen.

De regeling `Kinderen doen mee' biedt financiële ondersteuning aan kinderen die vanwege de financiële gezinssituatie niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en onderwijs. `Kinderen doen mee' wordt in de gemeente Coevorden uitgevoerd door Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden.

Geld ingezameld
De Nederlandsche Tafelronde Coevorden heeft het afgelopen jaar met verschillende projecten geld ingezameld, onder meer door het organiseren van de Ganzenduik (de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in de Klinkenvlierse Plas in Coevorden) en het Groots Running Dinner in Dalen waarbij de deelnemers in drie restaurants een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht konden eten. De opbrengst van die evenementen wendt de Nederlandsche Tafelronde Coevorden aan om van de Plopsadag een feestdag te maken voor de kinderen. De vereniging bekostigt het vervoer, eten en drinken en een souvenir.

Nederlandsche Tafelronde Coevorden
De Nederlandsche Tafelronde Coevorden is een vereniging, opgericht in 1979, die ten doel heeft zich nuttig te maken voor de samenleving. Op dit moment heeft de vereniging veertien leden, bestaande uit mannen in de leeftijd tot 40 jaar, afkomstig uit Coevorden en de omliggende dorpen.