Universiteit van Tilburg

Persbericht 23 april 2010

Lintje voor hoogleraar Bouwrecht Matton van den Berg

Hoogleraar Bouwrecht Matton van den Berg heeft op 23 april een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de burgemeester van Goirle Van Rijsdorp vanwege zijn verdiensten voor de samenleving. De uitreiking vond plaats in de aula van de Universiteit van Tilburg na het afscheidscollege dat Van den Berg gaf vanwege zijn emeritaat. Van den Berg is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van den Berg, verbonden aan het departement privaatrecht van de Faculteit Rechtswetenschappen, heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van zijn vakgebied bouwrecht zowel op het terrein van onderwijs als onderzoek. Daarnaast was hij actief in het bestuur van de Tilburgse universiteit. Hij zette zich ook tientallen jaren in voor diverse maatschappelijke organisaties. Zo was hij onder meer bestuurslid van de Tilburgse Bouwvereniging en lid van de Monumentencommissie in Goirle.

Momenteel is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem, vice-voorzitter van het Instituut voor Bouwrecht, voorzitter van de redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht, voorzitter van de commissie voor bezwaarschriften van de gemeente Goirle en lid van de Monumentencommissie in Tilburg.