Geen kunstuitleen, maar kunstenaars te leen

26/04/2010 14:21

Esther Didden Kunstprojecten

Deelnemen aan Het Nieuwe Huren, een kunstproject van Esther Didden, betekent lef hebben. Geen kunstuitleen, maar kunstenaars te leen!

Het Nieuwe Huren gaat niet over het huren van een bepaald kunstwerk, maar over het huren van een specifieke kunstenaar en zijn of haar manier van werken en communiceren. Alle acht de projecten zetten aan tot een nieuwe beleving van de (overbekende) ruimte. U dient over een gezonde dosis lef te beschikken, want het huren van een kunstenaar vraagt van u als huurder, onder andere, een heroriëntering op uw eigen vertrouwde (sociale) omgeving. Als huurder wordt u voor een deel ook opdrachtgever; u kiest een kunstenaar en stelt uw huis (of bedrijf) beschikbaar. En dan kan het avontuur beginnen!

Te Huur!

Kunstenaar 1: Lizan Freijsen - Lekkage op bestelling

Niemand wil thuis een lekkage of vochtplek, behalve deze! Mooie esthetische patronen die juist een plafond of deurpost heel fraai accentueren.

Kunstenaar 2: Loes ten Anscher - The Basical Organizer

Door The Basical Organizer wordt u gedwongen om over duizend bezittingen in uw huis of bedrijf een standpunt in te nemen. Is het object 'van mij' of niet? Zo ja, dan hangt u er een 'van mij-label' aan. Dit project maakt uw bezittingen overdonderend zichtbaar.

Kunstenaar 3: Susanne Bruynzeel - Licht afdruk

Susanne vangt de lichtinval in een ruimte. Ze markeert de restvormen van de lichtvlakken en zo ontstaat er een schaduwachtige aanwezigheid. Het resultaat is een subtiel en poëtisch werk. Het maakt de huurder attent op het spel van licht in zijn of haar omgeving.

Kunstenaar 4: Ronald de Ceuster - Tracing lines

Met een scherp oog tast Ronald de karakteristieke lijnen van uw huis af. De vloer, het plafond of lange diagonalen van woonkamer naar keuken, niets is uitgesloten. Als tekenaar volgt De Ceuster deze lijnen die het gebouw typeren en laat u daarmee opnieuw naar uw eigen omgeving kijken.

Kunstenaar 5: Martina Florians - De Extra Tafel

De Extra Tafel laat zich goed uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Er komen gasten bij u eten en u gaat heerlijk voor ze koken. In de keuken gaat een kleine deel ingrediënten in De Extra Tafel en dan start een extraheerproces. Gedurende de maaltijd zet het proces zich voort en u kunt uw gasten na een gezellige avond een herinnering meegeven; een geurend moment gebotteld in een flesje.

Kunstenaar 6: Babette Wagenvoort - Mood Swing

Babette onderzoekt stemmingen met hun bijbehorende wisselingen in de woonomgeving. Na aanleiding van dit onderzoek wordt een werk gemaakt dat de gemoedstoestand van de bewoners niet alleen verbeeld, maar ook tracht te beïnvloeden.

Kunstenaar 7: Peter Westenberg - Goed jaar / Slecht jaar

U huurt dit project voor een heel jaar. Dit kan ieder moment van het jaar ingaan. Een scheurkalender die 365 persoonlijke hoogte- en dieptepunten van een jaar in kaart brengt. U noteert dagelijks gedetailleerde ervaringen en stelt zo uw eigen toekomstige herinneringen aan dit jaar samen.

Kunstenaar 8: Hellen Abma - Mijn verhaal / Jouw verhaal

Dit is speciaal voor huurders met kinderen of kleinkinderen. In deze tijd waarin een SMS een telefoongesprek vervangt en de e-mail de ansichtkaart, grijpt Hellen terug naar brieven en tekeningen. U huurt een verhalenverteller op afstand.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hetnieuwehuren.com