Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 26 april

Hoorn, 26-04-2010 o 15.00 uur

Vier aanhoudingen direct na overval

Enkhuizen, maandag 26 april

Maandagochtend werden rond 07.15 uur vier mannen in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar uit Alkmaar aangehouden op de Compagnie in Zwaag. De vier hadden rond 06.55 uur een supermarkt aan de Clarissenplaats in Enkhuizen overvallen. De overvaller drongen het gebouw binnen en bewerkten het aanwezige personeel met een stroomstootwapen. De medewerkers werden vastgebonden, waarna de overvallers er met geld vandoor gingen.

Een oplettende getuige zag de overvallers echter in een auto stappen en gaf dit door aan de politie. De auto met de overvallers kon op de Compagnie in Zwaag klem worden gereden. De vier overvallers werden aangehouden. Onderzocht wordt of zij met andere overvallen in verband kunnen worden gebracht.

Overvallenteam

Politie Noord-Holland Noord startte begin februari een overvallenteam om de stijging van het aantal overvallen binnen de regio tegen te gaan. Door dit team zijn tot nu toe 32 verdachten aangehouden. Heeft u informatie voor het overvallenteam? Neemt u dan contact met 0900-8844 (lokaal tarief) of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dezelfde auto: twee keer ingevorderd rijbewijs

Heerhugowaard, zondag 25 april

Een 33-jarige automobilist uit Obdam werd zondagavond rond 22.45 uur aangehouden op de Zuidtangent. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 590 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Omdat agenten vermoedden dat inzittenden van de auto na invordering van het rijbewijs van de bestuurder verder zouden gaan rijden, en zij werd het voertuig in de gaten gehouden. In Hensbroek werd daarom een 32-jarige man aangehouden die achter het stuur van dezelfde auto zat. Deze man blies 910 ug/l. Dit is ruim vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Drankrijder

Hoorn, maandag 26 april

Een 27-jarige man uit Oosthuizen werd maandagochtend rond 01.20 uur aangehouden op de Hulk. De man bleke teveel gedronken te hebben. Hij blies 680 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Motorrijder gewond

Bergen, zondag 25 april

Een 45-jarige motorrijder uit Limmen rakte zondagmiddag rond 15.00 uur gewond bij een aanrijding op de Herenweg. Een 65-jarige bestuurder van een busje uit Heerhugowaard reed de Woudweg uit om de Herenweg op te draaien in de richting van Egmond aan den Hoef. Hij nam de bocht erg ruim zodat hij op de rijbaan voor tegenliggend verkeer kwam. Hier reed de motorrijder. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten vla kwam. Hij werd met letsel aan arm en been overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding voor diefstal trekker

Zuidschermer, zondag 25 april

Een 47-jarige man uit Haarlem werd zondagavond rond 20.20 uur aangehouden op de Westdijk. Een getuige zag de trekker voorbij rijden en herkende het voertuig. Er zat echter een voor hem onbekende man op. De trekker rookte erg en liep vermoedelijk vast waardoor de onbekende man van het voertuig afstapte en de dijk oprende. De getuige was achter de trekker aangerend en had de politie gebeld. Hij zag dat de verdachte het pontje van Akersloot op ging. De politie maakte een zoekslag en vond in de bosjes in het Oeverpark de verdachte die voldeed aan het signalement wat door de getuige was opgegeven. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de trekker meldde zich later.

Getuigenoproep aanrijding fietsster

Venhuizen, zondag 25 april

Een 37-jarige fietsster uit Venhuizen is zondagochtend rond 09.40 uur aangereden op de Gankert. De bestuurder, van vermoedelijk een zwarte Volkswagen Golf is na de aanrijding doorgereden. De fietsster liep letsel op aan haar gezicht en een afgebroken kies.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u meer informatie over de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt of heeft u het ongeval gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor handel in harddrugs

Hoorn, maandag 26 april

Een 22-jarige man uit Capelle aan de IJssel is dinsdag 13 april aangehouden op de Zwaagmergouw. De politie deed onderzoek naar de man op verdenking van het dealen in harddrugs. Er werd een doorzoeking gedaan in een garage in Oosterblokker. Hier werd een drugsverwerkingsruimte aangetroffen met een grote hoeveelheid heroïne en cocaïne en veel gestolen goederen. Alles werd in beslag genomen,. Ook werden een personenauto en een bestelbus in beslag genomen. Dinsdag 20 april werd een tweede verdachte, een 33-jarige man uit Hoorn, aangehouden in Capelle aan de IJssel. De 22-jarige man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis. De 33-jarige man is na verhoor heengezonden en zal later voor de rechter moeten verschijnen. Het onderzoek wordt voortgezet.