Gemeente Voerendaal

\ 26/4/2010 - Oranje comité Kunrade-Voerendaal

Ook dit jaar wordt Koninginnedag weer groots gevierd in Kunrade-Voerendaal en staan er tal van activiteiten voor jong en oud op het programma. Alle activiteiten vinden plaats rondom de Joffer. Bij slecht weer wijkt men met een aantal activiteiten uit naar de zaal en kantine van de sporthal.
In de vroege ochtend vindt de traditionele reveille plaats door de drumbands van de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus en harmonie St. David. De inwoners van Kunrade en Voerendaal worden door trommelgeroffel en klaroengeschal gewekt vanaf 7.00 uur.

Om 10.00 uur organiseert Handbalvereniging Gemini een handbalclinic door Maurice Canton, (trainer van de Limburg Lions) voor Dames C-jeugd (meisjes 10-12 jaar) en vanaf 11.15 uur voor Heren C-jeugd (jongens van 10-12 jaar).

Van 10.00 tot 17.00 uur organiseert de RKVV Voerendaal een voetbaltournooi voor haar eigen jeugdspelers op het voetbalveld.

Vanaf 11.00 uur worden in Koninginnedag-stijl versierde fietsen gekeurd. Kinderen die hieraan willen deelnemen dienen thuis hun fiets te versieren en zich vanaf 10.30 uur met hun versierde fiets te melden bij de juryleden nabij de Promotiebus van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.
Aansluitend vertrekt om 11.30 uur een optocht met versierde fietsen door de Hongerbeekstraat, Kunostraat en Eynattenstraat.

Tussen 11.00 en 18.00 uur staan de volgende gratis attrakties op het programma:
speeleiland, schmincken, paardentram en springkussen. Verder zijn een ijskraam, snoepkraam, suikerspin en popcorn-kraam aanwezig op het terrein. De friturewagen is ook weer aanwezig om de inwendige mens te verzorgen. De hele dag kan men terecht op een gezellig terras waar een lokale DJ voor de muzikale omlijsting zorgt.

Om 13.00 uur is een demonstratiewedstrijd van de Limburgse Selectie meisjes (13-14 jaar) tegen de Dames B van BFC Beek.

Om 13.30 en 14.30 uur verzorgen een aantal leden van de Kon. Ned. Jagersvereniging met hun jachthonden een gehoorzaamheids- en apporteer-demonstratie. Zij tonen hoe jachthonden worden opgeleid. Gaarne verstrekken zij ook tips hoe u dagelijks uw hond bepaalde dingen kunt aanleren. Kom gerust even langs met uw hond en laat u adviseren.

Vanaf 13.30 uur vindt de traditionele Kinderrommelmarkt plaats, waarbij de jeugd uit Kunrade en Voerendaal hun overtollig speelgoed te koop aanbieden. Bij slecht weer verhuist deze activiteit naar de kleine sporthal. Kinderen die zich willen aanmelden voor deze rommelmarkt kunnen dit schriftelijk doen bij het secretariaat van het Oranjecomité, p/a Lijndenplein 4, 6367 DC Voerendaal. Aanmelden per e-mail kan ook op het emailadres: oranjecomite.voerendaal@planet.nl. Vermeld bij de aanmelding s.v.p. de naam, adres, postcode en telefoonnummer. Naast de Kinderrommelmarkt vindt ook een Algemene Rommelmarkt plaats.

Om 14.00 uur treedt het Seniorenorkest Voerendaal op. Mede dankzij hun medewerking wordt Koninginnedag een dag voor jong en oud.

Vanaf 14.00 uur is er een ballonnenclown de de kinderen op de rommelmarkt bezig houdt.

Tussen 15.00 en 17.00 uur kan jong en oud gratis zwemmen in zwembad de Joffer.

Tussen 17.00 en 17.30 uur vindt de prijsuitreiking van de diverse wedstrijden plaats bij de jurywagen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Om 19.30 uur worden alle Voerendaalse gedecoreerden van de afgelopen 2 jaar door de Gemeente ontvangen in de Borenburg en nog eens extra in het zonnetje gezet. Dit gebeurt tijdens een mini-concert, waaraan medewerking wordt verleend door harmonie St. David, het Ritmo Jazzballet en harmonie St. Joseph.

Om 21.00 uur wordt op Furenthela gestart met het uitdelen van de lampionnen met toebehoren aan de kinderen uit de kernen Kunrade en Voerendaal, die aan de lampionnenoptocht deelnemen. Uiterlijk 21.20 dient u de lampion in ontvangst te hebben genomen. Onder begeleiding van harmonie St. David vertrekt rond 21.30 uur aansluitend de lampionnenoptocht richting de Joffer, waarin naast de deelnemende kinderen en hun ouders ook de gedecoreerden en genodigden zullen meelopen.

Aangekomen op het voetbalveld van de Joffer speelt harmonie St. David het Wilhelmus, waarna rond 22.00 uur het vuurwerk ontstoken wordt.

Scouting Voerendaal organiseert de gehele dag een spellencircuit, waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuke attentie.

Bovenstaande activiteiten (behoudens ontvangst gedecoreerden) worden georganiseerd door het Oranje Comité Kunrade-Voerendaal, bestaande uit medewerkers van de buurtverenigingen Baneblökske en Kundesj Heem. Zij worden daarbij ondersteund door de verenigingen, die hun medewerking hebben toegezegd voor deze Koninginnedagviering.

Het programma van deze dag kan uiteraard nog worden aangepast. Op de website van de Gemeente Voerendaal, buurtvereniging Kundesj Heem of buurtverening Baneblökske kunt u de actuele informatie over Koninginnedag 2010 in Voerendaal vernemen.