Politie Zaanstreek-waterland

Hardrijders

Assendelft , 25-04-2010 o Afgelopen weekend werden op N246 en de Nauernaseweg diverse verkeerscontroles gehouden.

Afgelopen weekend werden op N246 en de Nauernaseweg diverse verkeerscontroles gehouden.

Zondagmiddag werden op de Provincialeweg ter hoogte van watertoren 16 mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Een buitenlandse automobiliste moest de boete van 96 euro direct betalen. Twee bestuurders die aan het bellen waren kregen ieder een bekeuring van 160 euro (plus 6 euro administratiekosten). Een bestuurder uit Zwaagdijk kreeg een even hoge boete omdat de autoruiten naast hem en zijn passagier waren beplakt met folie waardoor de lichtdoorlaatbaarheid nog slechts 27% was.

Zondagochtend werden op de Nauernaseweg 22 hardrijders aan de kant gezet. Een 18-jarige automobilist uit Zaandam haalde een snelheid van 124 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan. De beginnend bestuurder kreeg tevens een boete voor het rijden met gladde banden. Een andere snelheidsovertreder droeg geen autogordel en kreeg ook twee boetes.

Afgelopen weekend werden op N246 en de Nauernaseweg diverse verkeerscontroles gehouden.

En een automobiliste die de aanwijzing om naar de controleplaats te rijden negeerde en doorreed, krijgt behalve een bekeuring voor de snelheid ook een boete van 160 euro voor het negeren van de aanwijzing thuisgestuurd. Zowel zondagochtend als zondagmiddag werden de bestuurders ook op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Niemand had (teveel) gedronken. Zaterdagavond reden op de Provincialeweg N246, tussen het Pontplein (Buitenhuizen) en Beverwijk, elf bestuurders meer dan 30 km per uur te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 163 km per uur. Justitie gaat bekijken wat voor de eigenaren van de voertuigen een gepaste straf is. In totaal reden zaterdagavond 117 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km per uur. Van in totaal 1350 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Tijdens de controle op zondagochtend kregen de agenten een oververmoeide wedstrijd-postduif (baluwbander) aangereikt. Een passant had het dier gevonden. De dierenambulance werd gebeld waarna de doffer naar het vogelopvangcentrum in Krommenie werd gebracht. Daar zal aan de hand van de ringgegevens de eigenaar worden achterhaald en verwittigd.