Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Pluim van minister Huizinga voor Betuws Park

26-04-2010

Minister Tineke Huizinga van VROM heeft vandaag een Mooi Nederland Pluim uitgedeeld aan John de Beijer, de drijvende kracht achter het Betuws Bedrijvenpark in de regio Arnhem-Nijmegen.

Huizinga complimenteerde De Beijer, directeur van Giesbers Gebiedsontwikkeling NV, in een `verrassingstelefoongesprek' voor de zorgvuldige wijze waarop hij dit park ontwikkelt. Het feit dat de komst van bedrijvigheid op het park direct ten goede komt aan de versterking van het nabijgelegen groen- en recreatiegebied De Danenberg, spreekt de minister bijzonder aan.

Giesbers wil met het Betuws Bedrijvenpark zorgen voor tevreden gebruikers, vastgoedeigenaren, omwonenden en overige belanghebbenden. Daarom besteedt hij veel aandacht aan de architectuur, de kwaliteit van de inrichting, duurzame energieopwekking, het beheer en het onderhoud van het openbare gebied en het parkmanagement. "Als minister van VROM zie ik graag dat het bedrijfsleven een grotere rol gaat spelen op de markt voor bedrijventerreinen. We moeten voorkomen dat wat we vandaag bouwen morgen al weer leidt tot een lastige herstructureringsopgave. Giesbers' aanpak sluit daar naadloos op aan," aldus Huizinga.

Wat de ontwikkeling van het Betuws Bedrijvenpark extra bijzonder maakt, is dat de opbrengst ervan ten goede komt aan de landschappelijke en recreatieve ontwikkeling van het landschapspark De Danenberg. Het ministerie van VROM heeft 122.000 euro bijgedragen aan dit Mooi Nederland voorbeeldproject.

"Het Betuws Bedrijvenpark is een goed voorbeeld van duurzaam ruimtegebruik," stelt Huizinga, "Door een duurzaam, aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijk en veilig bedrijfsterrein te realiseren, zorgt Giesbers niet alleen voor een mooie economische opbrengst, maar ook voor een bedrijventerrein dat lange tijd mee kan. Dat is pas bouwen voor de toekomst! Een inderhaast en liefdeloos aangelegd terrein is zo verouderd en voor je het weet wordt er dan een stuk weiland opgeofferd aan weer een nieuw terrein. Giesbers toont dat het bedrijfsleven onmisbaar is voor het realiseren van aantrekkelijke bedrijventerreinen in een mooi Nederland."

De Pluim voor De Beijer is de vierde in een reeks en de eerste van Minister Huizinga. De minister deelt elke maand een "Mooi Nederland Pluim" uit om haar bewondering te uiten voor mensen die op een vernieuwende en inspirerende manier Nederland mooier weten te maken.