Gemeente Breukelen


renovatie- en verbouwingswerkzaamheden

't Kikkerfort tijdelijk gesloten wegens renovatie- en verbouwingswerkzaamheden

Sport- en recreatiecentrum 't Kikkerfort in Breukelen gaat moderniseren. Om de renovatie- en verbouwingswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, zijn het subtropische zwembad en de gymzalen van 30 mei tot en met 1 juli 2010 gesloten. De lagere scholen kunnen wel gebruik blijven maken van de gymzaal. Vanaf vrijdag 2 juli a.s. is iedereen weer van harte welkom in 't vernieuwde Kikkerfort.

In de ruim vier weken dat het sport- en recreatiecentrum de deuren sluit, staat veel te gebeuren. Zo krijgt de buitenzijde van het gebouw een nieuw aanzien. Alle beplating aan de buitenzijde wordt vervangen. In het gebouw vinden ook veel werkzaamheden plaats. 't Kikkerfort vervangt de kassa/balie, het houten plafond gaat eruit en de aankleding van het zwembad wordt vernieuwd.

Duurzaamheid

't Kikkerfort investeert vooral in energiebesparende maatregelen. Dat past goed bij de visie van de gemeente die duurzaamheid heel belangrijk vindt.

Zo komen op het dak zonnecollectoren die het zwembad van warm water gaat voorzien, waardoor er veel energie kan worden bespaard. De filters van de waterzuivering worden vervangen evenals de luchtbehandelingskasten. Hierdoor kan de luchtvochtigheid in het zwembad voortaan ook worden geregeld. Daarnaast gaat het 't Kikkerfort eigen elektra opwekken doordat een ketel wordt vervangen door een WKK-systeem (toepassen warmtekracht koppeling). Verder komen er nieuwe regelkasten waarmee het zwembad de lucht en verwarming optimaal kunnen regelen. Ook de beglazing wordt vervangen.

Mogelijke hinder

Om de werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw mogelijk te maken, wordt de grote parkeerplaats aan de voorkant en de kleine parkeerplaats aan de achterzijde van het zwembad afgesloten. De parkeerplaatsen aan de zijkant van het gebouw blijven naar alle waarschijnlijkheid open. De werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw kunnen voor enige geluidshinder zorgen. 't Kikkerfort probeert de overlast tot een minimum te beperken.

Opening op 2 juli

Op vrijdag 2 juli a.s. opent 't Kikkerfort zijn deuren en kan iedereen weer terecht voor een heerlijke duik in het zwembad of voor wat beweging in de gymzaal. De datum voor de feestelijke opening is nog niet gepland, maar die zal rond eind augustus plaatsvinden.