Gemeente Gennep


Persberichten

Eerste nominaties iD Trofee Gennep bekend
Op vrijdag 23 april heeft de jury van de ideeënwedstrijd iD Trofee de winnaars van de eerste wedstrijdronde bekend gemaakt tijdens het tweede Vitaal Gennep Café. Versiering van de lantaarnpalen in het centrum en Multimedia in de winkelstraten kwamen het best uit de bus. Deze ideeën zijn genomineerd voor de hoofdprijs, een uitvoeringbudget van EUR 25.000.

Van de 34 ingediende ideeën voor de eerste wedstrijdronde - Een levendig Centrum - kwamen 12 inzendingen in aanmerking voor nominatie. De rondeprijs werd gewonnen door Sjang van Arensbergen. Hij diende het idee in om te onderzoeken of het mogelijk is de Niers bevaarbaar te maken voor de pleziervaart. Dat zou kansen bieden voor een jachthaven waarmee Gennep op een bijzondere manier op de watersportkaart gezet kan worden. De heer van Arensbergen krijgt een budget van EUR 2.500 om het onderzoek nog dit jaar uit te voeren.

Genomineerd voor de hoofdprijs, het projectbudget van EUR 25.000, zijn Erik Spikmans, die met multimedia in de winkelstraten het publiek wil informeren over lokale activiteiten en nieuws, en Nieky van Arensbergen, die het centrum wil verlevendigen door lantaarnpalen aan te kleden met paashazen, mijters, carnavalsmutsen, al naar gelang de tijd van het jaar. Beide genomineerden krijgen EUR 1.500 om hun idee verder uit te werken en te promoten. Tegen het eind van het jaar, na de tweede en derde wedstrijdronde, mogen inwoners van de gemeente Gennep via internet en SMS stemmen op de (maximaal) zes genomineerde ideeën. Het idee met de meeste stemmen wint het projectbudget van EUR 25.000 voor de uitvoering van het idee.

Kunst en Cultuur in het groen
Het tweede Vitaal Gennep Café, dat plaatsvond in voormalige school De Goede Herder aan het Europaplein was druk bezocht. "Ik ben blij verrast met de ideeën die de eerste wedstrijdronde heeft opgeleverd. Al die creativiteit en betrokkenheid is precies wat we nodig hebben om Gennep nog vitaler te maken", aldus wethouder Arnold Jansen.Behalve de bekendmaking van de winnaar en genomineerden, werd ook het startschot gegeven voor de tweede wedstrijdronde: Kunst en Cultuur in het groen. Iedereen kan voor deze tweede ronde wederom ideeën indienen, tot en met 28 mei aanstaande. Meer informatie: http://www.idtrofeegennep.nl/. balk