Politie Amsterdam-Amstelland

Woningovervallers gooien zwangere vrouw uit raam

De politie roept de hulp van de burger in bij het oplossen van een brutale overval die begin dit jaar in Amsterdam Zuidoost plaatsvond. Via het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord Holland wordt woensdag 28 april aandacht voor de zaak gevraagd. Ook in het AVRO-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond 27 april aandacht voor de overval

Zes maanden zwanger
Bij de overval, die op maandagochtend 11 januari plaatsvond op de Kloekhorststraat, drongen twee overvallers een woning binnen. Daar lagen een man en een zes maanden zwangere vrouw te slapen. De man zag de inbrekers en sprong direct via het slaapkamerraam van 1 hoog naar buiten. Hij brak daarbij een ruggenwervel. Vervolgens gooiden de daders de zwangere vrouw die lag te slapen zonder pardon uit het raam. Ook de vrouw raakte zwaargewond. Uiteindelijk gingen de daders er met een kleine buit vandoor.

Openstaande vragen
Sinds 11 januari heeft het rechercheteam uitgebreid onderzoek gedaan om de zaak op te lossen. Via de opsporingsprogramma's wordt nu ook de hulp van het publiek ingeschakeld om een aantal nog openstaande onderzoeksvragen alsnog beantwoord te krijgen.

Uitzending
Opsporing Verzocht - dinsdag 21.50 uur.
Ter Plaatse - woensdag vanaf 17.30 elk uur.


____________________