Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-04-2010

Vrouw (60) krijgt klappen van echtgenoot (48)

TILBURG: De politie heeft een 48-jarige man uit Tilburg gearresteerd op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Het geweld vond plaats op zondagavond 24 april 2010 in een woning in de wijk Theresia. Het slachtoffer (60) had zichtbaar letsel in haar gezicht opgelopen. Ze had een bult op haar hoofd en een bloedende verwonding aan haar oog. In haar aangifte vertelde ze dat ze twee tot drie vuistslagen op haar gezicht had moeten incasseren van haar echtgenoot. De 48-jarige man werd gearresteerd en in verzekering gesteld.
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie zet veelpleger achter slot en grendel

TILBURG: Een zeer actieve veelpleger werd zondagmiddag 24 april 2010 op heterdaad betrapt bij de diefstal van een fiets. De man was herkend door het cameratoezicht in de Tilburgse binnenstad. Hij liep rond 14.00 uur te rommelen aan fietsen bij het NS-station aan de Spoorlaan. Er werden meteen twee leden van de Taskforce Tilburg Veilig op afgestuurd om de man in de gaten te houden. De man werd vervolgens gearresteerd vanwege diefstal van een fiets. De camerabeelden hadden vastgelegd dat hij het slot van een rode Gazelle fiets openbrak. Daarna was het rijwiel elders weggezet, kennelijk met de bedoeling om de gestolen fiets later op te halen. De arrestant is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Gezien zijn 'staat van dienst' is hij in verzekering gesteld.
De politie is dit soort veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Politie arresteert heler van lood en koper

TILBURG: De politie heeft een 27-jarige man uit Tilburg opgepakt op verdenking van heling. De man bood een partij gestolen koper en lood aan bij een recycle bedrijf. De medewerker van het bedrijf had argwaan over de herkomst van het metaal en belde de politie. Uit nader onderzoek bleek dat het metaal recentelijk gestolen was bij een bedrijf in Udenhout. Het ging om circa 700 kilo. Een deel van de partij was vorige week al verhandeld. Toen de verdachte maandagmorgen 26 april het restant kwam inleveren, werd hij gearresteerd. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Bedrijfsinbraken in Oisterwijk

OISTERWIJK: Er is ingebroken in een horecagelegenheid aan de
Dorpsstraat in Oisterwijk. Het delict vond plaats in de nacht van zondag 25 april op maandag 26 april 2010.
De dader heeft zich vermoedelijk voor sluitingstijd verstopt en zich op die manier laten in sluiten. In de nachtelijke uren zag hij vervolgens kans om de aanwezige kluis open te breken. Hierin was de dagopbrengst opgeborgen. De dader ging er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. De politie stelt op basis van de aangifte een onderzoek in.

OISTERWIJK: Sigaretten en twee televisieschermen werden buitgemaakt bij een inbraak in een tankstation aan de Moersgestelseweg in Oisterwijk. Twee nog onbekende daders braken in de nacht van zondag 25 april op maandag 26 april 2010 rond 03.45 uur houten panelen van de gevel weg. Op die manier kregen ze toegang tot de shop. Het inbraakalarm trad in werking, waarna de daders er met de buit vandoor gingen.

Op inbrekerspad?

TILBURG: Agenten zagen twee mannen rondscharrelen op een afgesloten terrein aan de Bredaseweg. Dat gebeurde in de nacht van zondag 25 april 2010 op maandag 26 april 2010. Bij controle bleek dat het duo
inbrekersgereedschap bij zich had (o.a. een breekijzer,
schroevendraaiers, bivakmutsen etc.). De verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en 29 en 60 jaar oud. In het politiebureau kregen ze een bekeuring voor het bezit van inbrekerswerktuigen.
De jongste van de twee bleek, achteraf bezien, een valse identiteit te hebben opgegeven. Aan de hand van politiefoto's zijn de werkelijke personalia van de man inmiddels vast gesteld.
Het gereedschap is in beslag genomen voor forensisch technisch onderzoek.

Artikel 57 Algemene Plaatselijke verordening voor de gemeente Tilburg: Vervoer inbrekerswerktuigen.

1. Het is verboden tussen des avonds 10 uur en des morgens 6 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns
of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig
sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

2. Het in het eerste lid gestelde verbod is niet van toepassing indien de in dat lid bedoelde gereedschappen voorwerpen of middelen niet bestemd of gebruikt
zijn voor de in dat lid bedoelde handelingen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-04-2010 15:56 | © Regio Midden en West Brabant |