Politie Brabant-Noord

Getuigen gezocht van mishandeling vrouw

's-Hertogenbosch/St. Michielsgestel, 26-04-2010

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Pettelaarseweg. Zondagavond rond 22.45 uur fietste een 20-jarige vrouw uit Utrecht op de Pettelaarseweg, parallel aan de Bosschebaan, in de richting van Sint-Michielsgestel.

Ze fietste over het viaduct van de A2 en belde ondertussen met haar vriend. De vrouw passeerde de driehoek die aldaar uit de weg komt, en het bijbehorende verkeerslicht. Ongeveer 200 meter daarna werd de fietsster ingehaald door een jongeman op de fiets. Hij sloeg haar zonder aanleiding met een vermoedelijke fietsketting in haar gezicht en daarna nog een keer tegen haar borst. De vrouw begon te gillen en fietste hard door. Bij een woning werd ze opgevangen en werd de politie gewaarschuwd. De Utrechtse had een flinke wond bij haar oog, zwellingen in haar gezicht en een lichte hersenschudding. Ze moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de vrouw.

De politie is een onderzoek naar deze laffe mishandeling gestart en is daarvoor op zoek naar getuigen. Zo werd de vrouw kort na de mishandeling gepasseerd door een jongen op de fiets die uit tegengestelde richting kwam. Ook waren er wegwerkzaamheden aan de afrit bij de A2, mogelijk hebben wegwerkers iets gezien.

Eventuele andere getuigen kunnen zich uiteraard ook melden via: 0900-8844 of anoniem via: 0800-7000.

Het signalement van de dader:

- jongeman van ongeveer 20 jaar oud

- blanke huidskleur

- donker haar

- droeg een donkere kleding

- had geen verlichting op zijn fiets