Hermes House Band opent muziekschool in Suriname

26/04/2010 16:30

Xplo Music B.V.

Minister van Onderwijs verricht officiële opening

Rotterdam, 24 april 2010

Vandaag opent in aanwezigheid van de Surinaamse Minister van Onderwijs een afvaardiging van de Hermes House Band het Muziek Educatie Centrum Commewijne (MECC). Door aanschaf van o.a. instrumenten en lesmaterialen kunnen nu ook jongeren buiten Paramaribo muziekles volgen.

De muziekschool ligt in het District Commewijne, een uur rijden van Paramaribo. De Rotterdamse Hermes House Band, bekend van de nummer 1 hit "I Will Survive", maakte dit project mogelijk door financiële en organisatorische ondersteuning.

Vertegenwoordiging van de Ambassade en de Surinaamse Minister van Onderwijs zijn aanwezig bij de feestelijke opening die wordt begeleid door locale muzikanten. De aanwezigheid van deze school geeft jongeren de mogelijkheid muziekles te volgen in hun eigen omgeving zonder te moeten afreizen naar de stad. Volgens initiatiefnemer Michael Blankert, oud-saxofonist van de Hermes House Band, sluit dit project goed aan op de doelstelling van de band om jongeren te stimuleren om muziekles te volgen: "Als kind had ik het geluk dat ik tegenover een muziekschool woonde. Die toegankelijkheid zorgt ervoor dat je eenvoudig les kan en blijft volgen."

Het project kende een vliegende start want er hebben zich nu al 98 studenten ingeschreven. Begin mei starten de eerste lessen die grotendeels worden verzorgd door docenten van de Nationale Volks Muziekschool (NVMS) van Paramaribo. De toekomst ziet er veelbelovend uit want zowel de locale gemeenschap, de Minister en de District Commissaris hebben toegezegd dit project verder te gaan ondersteunen.

Over de Hermes House Band www.hermeshouseband.nl

De Hermes House Band (HHB) is de Rotterdamse studenten band die dit jaar haar 25-jarig jubileum vierde met een optreden in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. De band bestaat uit Rotterdamse studenten die zodra zij afstuderen een opvolger in de band moeten zoeken. Daarom blijft de band altijd jong. Haar grootste successen bereikte de band met de nummer 1 hit I will survive. In het buitenland speelt de band onder de naam Hermes House Band international en heeft al vele top 10 noteringen over de


- einde persbericht -

Noot voor de redactie (