Ministerie van Defensie

Fotoboek belicht oefeningen Defensie

26 april 2010, 15.56 uur

Om op ieder moment inzetbaar te zijn voor de verschillende nationale en internationale taken, oefenen de krijgsmachtdelen continue. Een deel van deze oefeningen is door journalist en fotograaf Sander Koenen vastgelegd in het boek '48 uur meetrainen met de krijgsmacht'. Vandaag werd het eerste exemplaar van het fotoboek in Den Haag overhandigd aan demissionair staatssecretaris Jack de Vries.

Koenen heeft zijn boek opgedeeld in 10 hoofdstukken: 3 over elk krijgsmachtdeel, 1 over de Koninklijke Marechaussee.

Ervaring

Waarnemers in actie

Door zelf aan het onderwerp mee te doen, wil Koenen de lezer het gevoel geven dat hij er zelf bij is. Dit deed hij voor zijn boek onder meer bij de marechaussee op Schiphol, de Arctische training van 23 Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers in Noorwegen en het Search and Rescue (SAR) squadron op Vliegbasis Leeuwarden. Ook was hij bij de live firing met Patriotraketten van de Groep Geleide Wapens op het Griekse eiland Kreta.

Auteur

Offload te Eemshaven(foto 3)

Sander Koenen, sinds 1999 journalist, werkte voor het Nieuwsblad van het Noorden, de Groningse Universiteitskrant, de populair wetenschappelijke tijdschriften KIJK en Quest en de Nederlandse uitgave van de National Geographic. Tegenwoordig heeft hij een eigen productiebedrijf in Groningen.