Watersportverbond - KNWV

De Twentse Watersportvereniging bestaat 75 jaar

maandag 26 april 2010

Op zaterdag 24 april jl. vierde de Twentse Watersportvereniging (TWV) haar 75-jarig bestaan. De regiovertegenwoordiger Overijssel van het Watersportverbond, Jan Jaspers, was aanwezig om de vereniging te feliciteren.

Twentse Watersportvereniging Jaspers bezocht zaterdag het zonovergoten feestterrein van de jubilerende vereniging. Na de hartelijke ontvangst door de voorzitter Kees Blaak en de penningmeester, Lide ter Horst, overhandigde hij de jubileumtegel. Vervolgens kreeg Jan Jaspers een rondleiding over het terrein en werd hij enthousiast ingelicht over de historie van de vereniging.
Â
1935
De TWV is ontstaan op een plaats waar oorspronkelijk helemaal geen bevaarbaar water bestond. Met de aanleg van de Twentekanalen in 1935, zijn in Hengelo de watersportactiviteiten de stad binnen gehaald. Nog voor het kanaal een verbinding had met het open water van de Gelderse IJssel is de Twentse Watersport Vereniging ontstaan.

Intensief
De Twentekanalen werden gegraven ter bevordering van het transport, de economie, de waterhuishouding en de werkgelegenheid in Twente. In de beginjaren nam ook de zeilsport een belangrijke plaats in, later werd de scheepvaart zo intensief dat de zeilboten verdwenen naar zomerhavens aan ruim water.

Zelfwerkzaamheid
De kanosport ontwikkelde zich echter enorm. De Twente Regatta is één van de grootste kanoevenementen in Nederland. De TWV is een
laagdrempelige vereniging, iedereen met hart voor de watersport moet aan de activiteiten deel kunnen nemen. De zelfwerkzaamheid, samen de zaken aanpakken, heeft de ontwikkeling van de huidige fraaie haven met alle faciliteiten mogelijk gemaakt.
Â
Het jubileum werd 's middags gevierd met diverse activiteiten op de haven, 's avonds werd het feest voortgezet met een boottocht en vervolgens nog een after party in de kantine van de vereniging.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op de website
twv.e-captain.nl.