Politie Gelderland-Zuid

Politiehond vindt verdachte

Nijmegen, 26-04-2010 o De politie in Nijmegen is bezig met een onderzoek naar een inbraak in een supermarkt, die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag aan de Groenestraat. Na een melding rond 03.00 uur gingen meerdere eenheden die kant op om te zoeken naar twee mogelijke verdachten. Een politieman zocht met zijn diensthond een bouwterrein in de buurt af en vond één van de verdachten, die zich daar had verschanst.

Na de alarmmelding gingen meerdere surveillance-eenheden richting Groenestraat. Een getuige had inmiddels aan de politie gemeld dat twee personen waren weggerend met twee kratten bier. Direct begonnen agenten een zoekactie in de nabije omgeving van de supermarkt. In een steegje bij de Brederostraat troffen politieagenten twee kratten bier aan. Daarna zagen andere agenten een persoon lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement van een van de verdachten. Die persoon ging via een opening vervolgens een omheind bouwterrein op. Daarop werd een diensthond ter ondersteuning van de zoekactie erbij gehaald.

Verdachte snel gevonden

Nadat de diensthondbegeleider zich op het terrein kenbaar had gemaakt en waarschuwde dat de hond zou worden ingezet, waarop geen reactie kwam, ging hij tot zoeken over. De politiehond had de verdachte, die zich achter een zandheuvel verborgen hield, al gauw gevonden en beet hem daarbij in zijn arm. De verdachte werd meteen aangehouden. In verband met zijn verwonding brachten agenten de man, een 32-jarige inwoner van Nijmegen, over naar de eerste hulp van een ziekenhuis. Daar bleek dat de verdachte verdere medische verzorging nodig had. De 32-jarige man is inmiddels verhoord.

Politieonderzoek

De politie is doorgegaan met het onderzoek. De inbrekers bleken via het forceren van een ruit de supermarkt te zijn binnengekomen. Zondag heeft de forensische recherche nader sporenonderzoek gedaan. Namens de supermarkt is aangifte gedaan van de inbraak.
Ook zijn diverse aangetroffen spullen, waaronder kleding, voor verder onderzoek in beslag genomen. Agenten hebben een getuigenverklaring opgenomen en op dit moment is de politie bezig met in beslag genomen camerabeelden. Naar de tweede verdachte wordt uiteraard nog gezocht. (08)

Laatst gewijzigd 26-04-2010 16:55 | © Regio Gelderland-Zuid |