Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 26-04-2010

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

ROOSENDAAL: Maandag zag de politie tijdens surveillance een auto hard door de bocht van de Vughtstraat richting de Parklaan rijden. Hierbij kwam het voertuig op de verkeerde weghelft terecht. De politie hield de bestuurder staande en onderworp hem aan een blaastest. Hieruit bleek dat de 23-jarige man uit Roosendaal had gedronken. Op het politiebureau werd de beginnend bestuurder een blaastest afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 430 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de automobilist in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt koperdief op heterdaad

ROOSENDAAL: De politie hield zondagavond een man aan voor koperdiefstal in de JF Vlekkestraat. De politie zag tegen 21.00 uur tijdens
surveillance dat is een leegstaand bedrijfspand mensen aanwezig waren. De voordeur stond open en er stonden ramen open. In het pand werd een 39-jarige man uit Etten-Leur aangetroffen en aangehouden. Een tweede aanwezige ging er vandoor en kon niet meer worden achterhaald. Bij het pand werden stukken kabel aangetroffen en de verdachte verklaarde tijden verhoor dat hij de kabels had willen wegnemen in verband met het koper dat erin zit. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en maandagmiddag weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zondagmiddag melding van een
vechtpartij in de wijk Gageldonk-West. Bij aankomst van de politie trof men twee Polen aan die verklaarden dat er niets aan de hand was. Ze stonden voor een woning en de politie besloot hier een kijkje te gaan nemen. Binnen troffen ze een 21-jarige vrouw uit Polen aan die verklaarde mishandeld te zijn door haar vriend. De man zou haar bij thuiskomst hebben geslagen en de keel hebben dichtgeknepen, nadat zij had laten weten naar aanleiding van problemen in de relatie terug te willen naar haar thuisland. De politie hield de 21-jarige man, die eerder voor de woning had gestaan en door de politie was aangesproken, aan voor mishandeling. Van de vrouw is aangifte opgenomen.
De verdachte is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

ZEVENBERGEN: De hulpdiensten kregen zondag rond 20.20 uur melding van een verkeersongeval op de Rijksweg A16. De 45-jarige bestuurder van een motor, een inwoner van Westkapelle, reed met een aantal andere motorrijders over de A16 vanuit Breda in de richting Roosendaal, toen volgens zijn groepsgenoten het achterwiel van zijn motor uitbrak. Hierdoor reed hij met het voertuig het talud af en kwam terecht in de berm van de A17 richting Rotterdam. De man is met onder andere een gebroken been naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. De motor is weggetakeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-04-2010 17:18 | © Regio Midden en West Brabant |