NEN


Nieuwe brandveiligheidcursussen bij NEN

maandag 26 april 2010, 12:31

NEN biedt komend najaar twee nieuwe cursussen op het gebied van brandveiligheid: NPR 6091 ' Brandoverslag' en NPR 6080 'Veilig vluchten'. De cursussen gaan in op brandoverslag en het rekenen aan opvang- en doorstroomcapaciteit. Naast uitleg over de theorie, rekenen de cursisten met de bijbehorende software praktijkvoorbeelden door. Beide cursussen zijn geschikt voor architecten en toetsende instanties, zoals bouw- en woningtoezicht, brandweer en (bouw)adviesbureaus.

Cursus Brandoverslag - rekenen met NPR 6091
Brandoverslag is een moeilijk te voorspellen proces. Met NEN 6068 en het bijbehorend rekenprogramma NPR 6091 kan men bepalen of er brandoverslag naar een ander gebouw optreedt en welke voorzieningen nodig zijn ter voorkoming van eventuele brandoverslag. De cursus vindt plaats op 7 oktober 2010 in Utrecht.

Cursus Veilig vluchten met NPR 6080
Het Bouwbesluit verplicht tot het aantonen van voldoende capaciteit voor vluchtroutes van een gebouw. Met NEN 6089 en het bijbehorende rekenprogramma NPR 6080 kan men eenvoudig verschillende ontruimingscenario's berekenen. De cursus behandelt onder meer de eisen voor veilig vluchten, op welke wijze internationaal wordt omgegaan met de berekeningsmethoden en waar gebruikte getallen als doorstroomcapaciteiten vandaan komen. De cursus vindt plaats op 1 december 2010 in Utrecht.

Informatie vanuit de bron
De docent is Björn Peters. De heer Peters is werkzaam bij DMGR als sector manager Brandveiligheid en betrokken geweest bij de ontwikkeling van de software van zowel NPR 6080 als NPR 6091.

Meer informatie:
Voor meer informatie over deze cursussen kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. Of bezoek www.nen.nl/cursussen.